Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Το παρασιτικό κράτος τσακίζει τους παραγωγούς

Τα προβλήματα των κτηνοτρόφων δεν λύνονται με την λογική να πουλούν οι κτηνοτρόφοι τα προϊόντα τους κάτω του κόστους και να περιμένουν την επιδότηση από το κράτος ή την Ε.Ε.
Επί του παρόντος βέβαια είναι υποχρεωμένο το κράτος να δώσει ολόκληρη την επιδότηση για να μην καταρρεύσουν οι παραγωγικές μονάδες.

Όμως το ζήτημα πρέπει να τεθεί κάτω από στρατηγική εξυγίανσης του κλάδου ώστε να είναι κερδοφόρος για τους παραγωγούς μέσα σε πλαίσια ανταγωνισμού , για να μην επιβαρύνεται φορολογικά η κοινωνία στο σύνολο της με την καταστροφική πολιτική των επιδοτήσεων.
Οι επιδοτήσεις δεν δίνονται από το πουθενά αλλά αρπάζονται από τους φόρους του λαού. Έτσι ο καταναλωτής έχει την ψευδαίσθηση ότι αγοράζει κάτι “φθηνά” και ξεχνά το φορολογικό κόστος που προστίθεται στα υπόλοιπα προϊόντα. Το κράτος κρατά στο ένα χέρι το μαστίγιο της φορολογικής βίας και στο άλλο χέρι το πανέρι των επιδοτήσεων το οποίο δεν είναι ποτέ γεμάτο , λόγω των τεραστίων εξόδων του κρατικού παρασιτικού μηχανισμού.
Αυτή η μορφή κρατικού παρεμβατισμού σε συνθήκες πελατειακού κομματοκρατικού συστήματος εξαναγκάζει την παραγωγική βάση την οποία απομυζά ανελέητα , να καταφεύγει στους τραπεζίτες. Με αυτό το τρόπο , το λεγόμενο παρεμβατικό κράτος συντηρεί τον φαύλο κύκλο της τραπεζοκρατίας και του παρασιτισμού.
Κάποτε πρέπει να πάρουν τέλος οι πολιτικές των επιδοτήσεων , για να λιγοστέψει το φορολογικό βάρος προς τον λαό και να επιβιώσουν οι υγιείς επιχειρήσεις σε συνθήκες ανταγωνισμού . Χρέος του κράτους είναι κτυπά τα καρτέλ και τα μονοπώλια που επιβάλλονται καταστροφικά πάνω στην εθνική παραγωγική βάση.

Αναδημοσιεύουμε το φυλλάδιο που δώσαμε χθες έξω από το προεδρικό στους παρευρισκόμενους παραγωγούς. Οι παραγωγοί αν θέλουν να έχουν αποτέλεσμα οι διαμαρτυρίες τους , πρέπει να απαιτήσουν ένα σύνολο πραγμάτων και έτσι από επαίτες της επιδότησης να περάσουν στην πρόταξη πολιτικής πρότασης. Εμείς οι εθνικοκοινωνιστές θα είμαστε στο πλευρό τους.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ
υποψήφιος προεδρικών εκλογών


Φυλλάδιο που διανεμήθηκε στις 23 Αυγ. 2012 στους κτηνοτρόφους έξω απο το προεδρικό:


ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Άμεσες προτάσεις :
Να ασκηθεί έρευνα περί του πόθεν έσχες σε όλους τους κατά καιρούς υπεύθυνους του ημικρατικού οργανισμού σιτηρών , στα πλαίσια έρευνας για αδικήματα διαπλοκής .
Να παραδοθεί ο εν λόγω οργανισμός στην διαχείριση των παραγωγικών ενώσεων των κτηνοτρόφων και των αγροτών.
Να σπάσουν τα καρτέλ αγοράς κτηνοτροφικών προϊόντων και να επικρατήσει ελεύθερος ανταγωνισμός.
Να ελεγχθεί άμεσα μέσα από την οργάνωση των κτηνοτρόφων η αδασμολόγητη εισαγωγή ζωοτροφών.
Να παραχωρηθούν δωρεάν φωτοβολταϊκά συστήματα στις μονάδες παραγωγής.
Να τροφοδοτείται η Εθνική Φρουρά από ντόπια κτηνοτροφικά προϊόντα και να χτυπηθούν τα διαπλεκόμενα συμφέροντα.
Να καταβληθούν άμεσα οι επιδοτήσεις προς τους κτηνοτρόφους.


Η οριστική αντιμετώπιση των προβλημάτων της παραγωγικής βάσης της κοινωνίας θα είναι δυνατή και αποτελεσματική μόνο όταν η κομματοκρατική βουλή αντικατασταθεί από την λαϊκή βουλή των αντιπροσώπων των παραγωγικών ενώσεων.

ΚΑΤΩ Ο ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Λουκάς Σταύρου
υποψήφιος προεδρικών εκλογών
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ