Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Αντίσταση στη τρόϊκα και στη ντόπια πλουτοκρατία

Ο ερχομός της τρόικας με το σκληρό μνημόνιο που θα επιβάλει στην κυπριακή οικονομία αποτελεί ένα μεγάλο εθνικό κίνδυνο που δεν διαφέρει σε βαθμό επικινδυνότητος απο την τουρκική εισβολή και κατοχή.
Αν αποδεχθούμε το υπέρογκο δάνειο από την τρόικα για την στήριξη των προβληματικών τραπεζών και του υπέρογκου και αντιπαραγωγικού δημοσίου , με την εγγύηση του φυσικού αερίου και των περιουσιακών εγγυήσεων των χρεωμένων ιδιωτών προς τις προβληματικές τράπεζες , είναι σαν να ξεπουλάμε την πατρίδα στους ξένους τοκογλύφους.

Θα μας επιβάλουν λιτότητα , με την συγκατάθεση του πελατειακού πολιτικού συστήματος , μέχρι να αρπάξουν τον πλούτο της Κύπρου που ανήκει δικαιωματικά σε ολόκληρο το λαό. Επίσης περιουσίες πολιτών θα περάσουν στα χέρια των ξένων τοκογλύφων. Συμπολίτες μας θα οδηγηθούν στη φυλακή και στην απόγνωση , χιλιάδες νέοι θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν .και η πατρίδα μας θα πλημμυρίσει από λαθρομεταναστευτικές ορδές φτηνών εργατικών χεριών.
Σε αυτό το κλίμα οικονομικής εξαθλίωσης θα μας επιβάλουν σχέδια συνεκμετάλλευσης της ΑΟΖ με τους τούρκους κατακτητές , με ταυτόχρονη αναβάθμιση των αγγλικών βάσεων σε θέματα υφαλοκρηπίδας και κυριαρχίας επί της κυπριακής ΑΟΖ.
Μερικοί φωστήρες πρότειναν μάλιστα (Λιλλήκας) να βγάλουμε από τώρα στο σφυρί το φυσικό αέριο για να ενισχύσουμε την ρευστότητα των προβληματικών τραπεζών. Αριστεροί και δεξιοί όλων των αποχρώσεων περιμένουν την τρόικα να σώσει την ολιγαρχία του πλούτου την οποία υπηρετούν με ζήλο.
Μόνο εμείς οι εθνικοκοινωνιστές λέμε ξεκάθαρα , ΟΧΙ ΣΤΗ ΤΡΟΪΚΑ και ΚΑΤΩ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.
Είναι χρέος εθνικό να αντισταθούμε στη εισβολή των τοκογλύφων. Γιατί αν πέσουμε στα δίκτυα τους , ο ελληνισμός της Κύπρου θα χαθεί.
Για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης εμείς έχουμε θέσεις και προτάσεις. Για αυτό καλούμε το λαό στις επάλξεις , να πολεμήσουμε την εισβολή των τοκογλύφων , να κτυπήσουμε τα αντιλαϊκά σχέδια της ντόπιας ολιγαρχίας του πλούτου και των τραπεζών συγκεκριμένα.

Θέσεις για την άμεση αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης:

  1. Όχι στη τρόικα και το μνημόνιο.
  2. Εγκατάλειψη των προβληματικών τραπεζών για χρεοκοπία και κατάσχεση των περιουσιών τους από το κράτος προς εξασφάλιση των καταθέσεων των πολιτών σύμφωνα με την αρχή του πόθεν έσχες.
  3. Κοινωνικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών.
  4. Κατάργηση επιδοτήσεων των κομμάτων.
  5. Δημιουργία παραγωγικών ενώσεων με την βοήθεια του κράτους και θεσμιση του πανεθνικού βουλευτικού οργάνου των παραγωγών που θα θέσει επί τάπητος νέες ιδέες , νέες προτάσεις για την ενδυνάμωση της παραγωγής και την ανάπτυξη .
  6. Γη στους κατ' επάγγελμα αγρότες.
  7. Φορολογική απαλλαγή για ένα εύλογο χρονικό διάστημα προς νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  8. Μηδενική φορολόγηση σε εξαγωγικές επιχειρήσεις και στη ντόπια παραγωγή με την οποία συνδέονται.
  9. Κτύπημα των μονοπωλίων και των καρτέλ.
  10. Αυστηρός περιορισμός των κρατικών εξόδων .
  11. Πόθεν έσχες στον συσσωρευμένο πλούτο και άμεση φορολόγηση του .
  12. Κρατικο-κοινωνική διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας .
  13. Μειωμένη φορολόγηση σε επιχειρήσεις και παροχή λοιπών κινήτρων για απορρόφηση ντόπιων ανέργων.
  14. Δημιουργία κρατικού χρηματοπιστωτικού συστήματος που θα στηρίξει την μικρομεσαία επιχείρηση και την αγροτιά μέσα από την οποία θα διοχετευθούν τυχών δάνεια από Ρωσία ή αλλαχού.
  15. Σεισάχθεια. Διαγραφή χρεών προς τους αγρότες και πάγωμα χρεών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς τις τράπεζες.
  16. Απαίτηση από την Ε.Ε για πλαφόν εισόδου κοινοτικών εργατών στη Κύπρο λόγω της καταστάσεως της κατοχής και των κινδύνων που συνεπάγει αυτή σε περίπτωση αύξησης της ντόπιας ανεργίας και μετανάστευσης του ντόπιου εργατικού δυναμικού.
  17. Αυστηρή αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της παράνομης εργασίας .
  18. Μείωση του ΕΦΑΠΑΞ κατά 50% τουλάχιστον σε πρώτη φάση.
  19. Κατάργηση προνομίων των δημοσίων υπαλλήλων.
  20. Μείωση μισθών των υψηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων και προστασία του μέσου μισθού καθώς και αύξηση του χαμηλού μισθού.
  21. Κατάργηση της ανισότητας της ΑΤΑ.
  22. Κατάργηση των πολυσυντάξεων και ολοκληρωτική συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στα ασφαλιστικά ταμεία.
  23. Ανακύκλωση πλεονασμάτων στην Ε.Ε μέσω των κρατικών τραπεζών που θα ενισχύουν την εθνική παραγωγή και ανάπτυξη.
  24. Σύγκρουση στους δρόμους κατά των δυνάμεων της ντόπιας ολιγαρχικής πλουτοκρατικής τυραννίας που παραδίδει την κοινωνία και τη πατρίδα στους ξένους τοκογλύφους.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος - ΕΔΗΚ
υποψήφιος προεδρικών εκλογών