Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΕΔΗΚ: ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ


Σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση και εν όψει των επερχομένων εκλογών , θεμελιώδης θέση του ΕΔΗΚ είναι πως πρέπει να διαφυλαχθεί η αυτοδιοίκηση των μικρών τοπικών κοινοτήτων και η όποια συνεργασία με άλλες κοινότητες να μην αναιρεί την αυτονομία αυτών.
Υποστηρίζουμε επίσης ότι η τοπική αυτοδιοίκηση στις αγροτικές κυρίως περιοχές πρέπει να ενισχυθεί οικονομικά από το κράτος και να παραχωρηθούν σε αυτή κρατικές και εκκλησιαστικές γαίες που θα δοθούν σε νέους για ανέγερση οικιών ή αγροτική καλλιέργεια , ώστε να ενδυναμωθεί πληθυσμιακά η ύπαιθρος.
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα θα δώσει το παρόν του σε αυτές τις εκλογές , υπερασπιζόμενο τις αρχές της δημοκρατίας στη βάση της λαϊκής συνέλευσης ή εκκλησίας του δήμου.
Στόχος του κόμματος είναι να υπερασπιστεί την εξουσία του λαού που καπελώνεται από τα κόμματα και υφαρπάζεται από τις μαριονέτες των κομμάτων.
Παλεύουμε για την απόδοση της εξουσίας στο λαό , μέσω της ανασύστασης της εκκλησίας του δήμου σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θεωρούμε πως ο πραγματικός ρόλος του κόμματος δεν είναι να αρπάζει την εξουσία από το λαό αλλά να την διασφαλίζει στη πράξη με λαϊκούς δημοκρατικούς θεσμούς.
Επίθεση ενάντια στον έλεγχο της τοπικής αυτοδιοίκησης από τα κόμματα. Αν αρχίσουν να χάνουν σε αυτό το επίπεδο, τότε η δικτατορία των κομμάτων θα αρχίσει να αρχίσει να ξηλώνεται από τη βάση της , με την ελπίδα να γιορτάσουμε μια μέρα την κατάρρευση της .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ - ΕΔΗΚ