Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ


Η κατάσταση της ΜΗ ΛΥΣΗΣ στο κυπριακό πλησιάζει στο τέλος της. Τα Ηνωμένα Έθνη ανέλαβαν ήδη την επίσπευση των διαδικασιών για οριστικό κλείσιμο του θέματος.
Τα λάθη στρατηγικής και τακτικής μετά το 2004 αποδεικνύονται στρατηγικοί σχεδιασμοί ευρύτερων συμφερόντων. Το πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου απλώς συναίνεσε σε αυτή τη κατεύθυνση και ο λαός επικρότησε βυθισμένος στην απόλαυση των ατομικών μικροσυμφερόντων που του διασφαλίζει το πελατειακό κομματικό σύστημα.
Πολλοί μένουν ήσυχοι στο καναπέ τους πως θα μας φέρουν ένα νέο σχέδιο , θα πούμε ξανά ένα νέο ΟΧΙ και η ζωή συνεχίζεται. Αυτό είναι εφησυχαστική αυταπάτη. Οι υποχωρήσεις της πλευράς μας και οι απαράδεκτες παραχωρήσεις θα περισφίξουν σαν σκοινί αγχόνης την Κυπριακή Δημοκρατία μετά από ένα νέο ΟΧΙ. Αυτό σημαίνει πως θα παραχωρηθεί στη «τουρκική διοίκηση» , εμπράγματη «κρατική» υπόσταση και να κλείσει το πρόβλημα ως άλυτο ή να συνεχίσει η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης πάνω στα νέα δεδομένα.
Είμαστε πολύ κοντά στη καταστροφή , στην πράξη αυτοκτονίας της κυπριακής δημοκρατίας. Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο. Το αντιομοσπονδιακό μέτωπο διάσπαρτο και διασπασμένο όπως είναι σήμερα δεν μπορεί να διαδραματίσει κανένα σοβαρό ρόλο. Πρέπει να ενωθεί , να αποκτήσει ενιαίο λόγο και ενιαία δράση.
Πρέπει να γίνουν πολλά σε τοπικό και διεθνές επίπεδο .
Να ενημερώσουμε το λαό .
Να κτυπήσουμε με κάθε τρόπο το μέτωπο των ομοσπονδιακών.
Να αποταθούμε στην Ευρώπη .
Να οργανώσουμε και προετοιμάσουμε την γενναία υπεράσπιση της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Λουκάς Σταύρου
Πρόεδρος ΕΔΗΚ