Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΝΕΚΡΟΙ ΠΟΥ ΘΑΠΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΩΝ


Από το 1974 και εντεύθεν ο κυπριακός ελληνισμός υποτάχθηκε στο αγγλόδουλο πολιτικό κατεστημένο που ακολούθησε μια πορεία εθνικού εξευτελισμού . Η πολιτική αυτή έφτασε όμως στο τέλος της . Αφού εξήντλησε όλα τα περιθώρια της «καλοπέρασης» τώρα αφήνει στο πάτο του ποτηριού το πικρό δηλητήριο της ανευθυνότητας και της διαφθοράς.
Οι δηλώσεις των τούρκων ηγετών δεν αφήνουν περιθώρια για παρεξήγηση. Έρχονται δύσκολοι καιροί και το πιο τραγικό θα είναι που ο ελληνισμός της Κύπρου διαλυμένος και ανίσχυρος ,δεν θα έχει τους τρόπους να παλέψει για την παραμονή του στη Κύπρο.
Βλέπουμε τις ορδές των τούρκων να πλησιάζουν και εμείς δεν κάνουμε τίποτα ουσιαστικό για να τους αντιμετωπίσουμε. Επικρατεί πλήρης αποδιοργάνωση ηγεσίας και λαού .
Το πρόσφατο έγκλημα στο Βασιλικό είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου της ανευθυνότητας και της διάλυσης των πάντων.
Από τη μια η πολιτική ηγεσία προσπαθεί να συγκαλύψει ή να μετριάσει τις ευθύνες του πολιτικού συστήματος που είναι βουτηγμένο στη διαφθορά και από την άλλη ο λαός απαιτεί μέσα απο  πενθούσες συνάξεις , την αντικατάσταση των μαριονέτων του συστήματος .
Η ριζική αναθέσμιση της κοινωνίας παρά τα πλήγματα που δέχεται ο λαός , δεν τέθηκε ως πολιτικό πρόταγμα και κυρίαρχο αίτημα της κοινωνίας.
Μας λείπει η διάθεση , η σκέψη , ο σκοπός , το σθένος , το φρόνημα .
Νεκροί που θάπτομε τους νεκρούς μας.
Όμως αν δεν συνειδητοποιήσουμε τη κατάντια μας , δεν θα απελευθερωθούμε από αυτήν αλλά θα χαθούμε μέσα σε ένα παραλήρημα πεσιμισμού.
Λουκάς Σταύρου
Πρόεδρος ΕΔΗΚ