Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ


Ύστερα από το έγκλημα στο Βασιλικό η ήδη προβληματική οικονομική κατάσταση της Κύπρου επιδεινώνεται. Ο κίνδυνος να καταφύγουμε σε εξωτερικό δανεισμό και συνακόλουθη επιτήρηση είναι πλέον ορατός. Τούτο σημαίνει πως θα υποστούμε μείωση της ήδη καταρρακωμένης κυριαρχίας μας που θα συνοδεύει τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Συζητείται εν προκειμένω η αύξηση του ΦΠΑ πάνω σε ήδη και υπηρεσίες ως και η άνοδος του συντελεστή φορολόγησης. Το ληστρικό σοσιαλκαπιταλιστικό σύστημα δεν έχει άλλους τρόπους εξόδου από τις οικονομικές του κρίσεις εκτός από την κατασπάραξη των λαϊκών παραγωγικών τάξεων. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζει τον στρατό της συναίνεσης στο σύστημα που είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι , με ελάχιστες απώλειες για αυτούς μα συνάμα και την ολιγαρχία του πλούτου .
Παράλληλα ολοένα και πιο σκληροί νόμοι θα περάσουν εις βάρος του λαού αλλά και κεκτημένα εργατικά δικαιώματα θα συρρικνωθούν. Στο μεταξύ οι πύλες της χώρας θα ανοίξουν για είσοδο περισσότερων λαθρομεταναστών που θα τους χρησιμοποιήσει το σύστημα εναντίον των εργατικών κεκτημένων αφενός και αφετέρου για μείωση του κόστους παραγωγής μέσω της παράνομης εργασίας. Με αυτό τον τρόπο, της εισαγωγής των συγχρόνων σκλάβων , θα διευρύνουν τη συναίνεση στα άνομα σχέδια τους.
Σε αυτό το σκηνικό είναι αναμενόμενο να ανεβαστεί η κωμωδία ενός συστημικού «εθνικισμού» ( ακροδεξιά με εθνικιστικό προσωπείο) που θα σκίζει τα ιμάτια του για τους λαθρομετανάστες , χρηματοδοτούμενος και προβαλλόμενος από τα αφεντικά της κοινωνίας και τα μέσα που αυτοί διαθέτουν. Ένας συστημικός «εθνικισμός» ο ρόλος του οποίου θα είναι να κρύψει κάτω από τον θόρυβο των συνθημάτων, την συνθλιβή του λαού από τις ατσάλινες μασέλες της ολιγαρχίας του πλούτου.
Για μας τους πραγματικούς έλληνες εθνικοκοινωνιστές η λύση θα είναι μία. Να κτυπηθεί η πλουτοκρατία και να ενδυναμωθεί η παραγωγική μάζα του λαού.
Να γίνουν κρατικοποιήσεις τραπεζών ως και φορολόγηση επί των πραγματικών κερδών τους.
Να δημιουργηθεί κρατική αναπτυξιακή τράπεζα.
Να ελεγχθεί η έξοδος κεφαλαίων από τη χώρα.
Να κρατικοποιηθεί μεγάλο μέρος της εκκλησιαστικής περιουσίας.
Να παραχωρηθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση για λαϊκή χρήση , κρατικές και εκκλησιαστικές περιουσίες .
Να φορολογηθεί ειδικά η μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Να εφαρμοστεί αναλογικό φορολογικό σύστημα .
Να συρρικνωθεί ο δημόσιος τομέας και να κοπούν τα προνόμια και οι πολλαπλές συντάξεις.
Να υπάρξει εξισορρόπηση δικαιωμάτων ανάμεσα στους εργάτες του ιδιωτικού τομέα και τους δημόσιους υπαλλήλους .
Να κοπούν όλες οι παρασιτικές και μη παραγωγικές χορηγίες του κράτους.
Να σταματήσει η χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων από τους φόρους του λαού.
Να κτυπηθεί η στήριξη της παράνομης εργασίας.
Να συντριβεί η διαφθορά.
Πέρα από αυτά τα μέτρα θα απαιτηθούν νέες βάσεις και κατευθύνσεις στη παιδεία αλλά και νέοι θεσμοί για την γνήσια λαϊκή αντιπροσώπευση.
Με λίγα λόγια το σύστημα του σοσιαλκαπιταλισμού είναι η αιτία των δεινών μας.
Δεν έχουμε άλλη επιλογή από την συντριβή αυτού του συστήματος και την οικοδόμηση της εθνικοκοινωνικής πολιτείας.
Λουκάς Σταύρου
Πρόεδρος ΕΔΗΚ