Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Η ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΣΥΜΒΑΝ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ;


Μέσα στο βαρύ πένθος που βύθισε τον κυπριακό ελληνισμό η ανευθυνότητα των κρατούντων τίθενται κάποια ερωτήματα που οφείλουν να απαντηθούν ύστερα απο ενδελεχή έρευνα.
Είναι η χθεσινή έκρηξη τυχαίο συμβάν ή αποτελεί πολεμική επίθεση από τους εχθρούς της Κύπρου ως αποτέλεσμα της λανθασμένης πολιτικής που ακολούθησε η ολέθρια κυβέρνηση Χριστόφια στο θέμα της εξόρυξης του φυσικού αερίου και της δημιουργίας τερματικού σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου στη περιοχή Βασιλικού , με την συνεργασία του Ισραήλ;
Οι απειλές των τούρκων και οι διαμαρτυρίες του Λιβάνου δεν λήφθηκαν υπόψιν από τη παρούσα κυβέρνηση.
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα προειδοποιούσε προ πολλού ότι η εξόρυξη του φυσικού αερίου που βρίσκεται στην κυπριακή ΑΟΖ δεν είναι μια εύκολη υπόθεση τεχνοκρατών. Προϋποθέτει ισχυρή άμυνα και μάλιστα ΑΜΥΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ και όχι εξαρτώμενη από το Ισραήλ.
Διαπιστώνεται όμως με τραγικές συνέπειες πως το πολιτικό κατεστημένο του τόπου έχει τελείως αντίθετη κατεύθυνση από την επιβαλλόμενη.Ένας υφέρπων ανθελληνισμός καθορίζει τις στρατηγικές αποφάσεις του. Στο τέλος θα δημιουργήσουν τέτοιες συνθήκες ανασφάλειας για να παραδώσουν την άμυνα και ασφάλεια της Κύπρου στους Ισραηλινούς και τις αγγλικές βάσεις.
Για άλλη μια φορά τονίζουμε πως η σωτηρία της Κύπρου θα εξαρτηθεί από την ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ από την δημιουργία του ΕΝΙΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ που θα φτάνει από την Κέρκυρα μέχρι τα σύνορα της κυπριακής ΑΟΖ με τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική .
Λουκάς Σταύρου
Πρόεδρος ΕΔΗΚ