Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Πάνω από χίλιες κινούμενες κάμερες που θα τοποθετηθούν σε περιπολικά της αστυνομίας θα παρακολουθούν τους πολίτες της κυπριακής Δημοκρατίας και θα στέλλουν τις προσλαμβανόμενες εικόνες σε ένα κέντρο ελέγχου το οποίο θα δίνει εντολές δράσης μέσω δορυφόρου.
Με την τεχνολογία αυτή του «Μεγάλου αδελφού» καταλύονται πια τα σύνορα που χώριζαν την δίωξη του εγκλήματος από την παρακολούθηση της ζωής των πολιτών.
Τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά. Ένα εξ αυτών είναι ποιοι άλλοι θα είναι συμβεβλημένοι με αυτό το σύστημα παρακολούθησης ; Μήπως θα έχουν πρόσβαση σε αυτό διάφορες μυστικές υπηρεσίες , όπως οι αγγλικές μυστικές υπηρεσίες που σε περίπτωση αποστρατικοποίησης θα έχουν ένα αναβαθμισμένο ρόλο στον έλεγχο της Κύπρου; Πως μπορεί ο κύπριος πολίτης να αισθάνεται ασφαλής όταν οι κινήσεις του θα παρακολουθούνται ανα πάσα στιγμή και σε κάθε σημείο της Κύπρου;
Η σύγχρονη τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να εισχωρεί στα άδυτα της προσωπικής ζωής του κάθε ανυποψίαστου πολίτη. Το γεγονός αυτό εκθέτει ανεπανόρθωτα την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων ακόμα και σε συνθήκες ελευθερίας και δημοκρατίας. Όμως σε συνθήκες αυθαιρεσίας , σε συνθήκες διαφθοράς και διασύνδεσης των υπηρεσιών παρακολούθησης, είτε με τον υπόκοσμο είτε με ξένες μυστικές υπηρεσίες , τότε η τεχνολογία αυτή γίνεται το πιο σκληρό και επικίνδυνο εργαλείο της τυραννίας .
Μοναδική αντιμετώπιση του φαινομένου, είναι μια πραγματική λαϊκή κυριαρχία όπου οι πολίτες θα έχουν δικαίωμα ελέγχου των οργάνων ασφαλείας . Η αστυνομία σε ένα εθνικό λαϊκό δημοκρατικό πολίτευμα δεν μπορεί να αυτονομείται από τη βούληση των πολιτών , ούτε να διαχειρίζεται κατά βούληση προσωπικά δεδομένα των πολιτών. Οι αστυνομικοί σταθμοί σε πρώτη φάση , δέον όπως επιτηρούνται από την τοπική αυτοδιοίκηση η οποία και θα έχει δικαίωμα πρόσβασης στα αρχεία και στο επιτελούμενο έργο της αστυνομίας. Μόνο τότε η αστυνομία δεν θα είναι ένα εχθρικό σώμα μέσα στη κοινωνία αλλά το όργανο της λαϊκής βούλησης και της εξυπηρέτησης του πολίτη , η μισθοφορική προέκταση της ένοπλης πολιτοφυλακής του λαού.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ