Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ

Το πολιτικό κατεστημένο έχει πολλούς τρόπους να καταπολεμά τον εθνικισμό. Ένας από αυτούς είναι να δημιουργεί σύγχυση γύρω από τον πραγματικό εθνικισμό . Για να το πετύχει χρησιμοποιεί την ακροδεξιά. Η ακροδεξιά εμφανίζεται με «εθνικιστικό» προσωπείο για να εγκλωβίσει στις δομές της τους απλούς ανθρώπους του λαού , τους νέους που δεν έχουν ορθή ιδεολογικοπολιτική βάση, αλλά που εμφορούνται από εθνικά ιδεώδη και αισθήματα. Με τον τρόπο αυτό αποδυναμώνει σε έμψυχο δυναμικό τον εθνικιστικό αγώνα μα ταυτόχρονα αμαυρώνει την εθνικιστική ιδέα στα μάτια του λαού, με την χρήση βίας που ασκεί μεθοδικά και στη κατάλληλη στιγμή. Οι ακροδεξιές συνάξεις δεν έχουν καμία ιδεολογική συνοχή , ούτε κάποια ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση. Τούτο είναι το τέχνασμα που τους επιτρέπει να δρουν κατά περίσταση και κατά τρόπον αγελαίο. Στις ακροδεξιές αυτές συνάξεις είναι φυσικό να παρεισφρέουν κάθε λογής πράκτορες του συστήματος , των κομμάτων και άλλων φατριών με ειδικά συμφέροντα. Αυτοί τους καθοδηγούν , τους προβάλουν και ενίοτε τους χρηματοδοτούν. Η διείσδυση επίσης στις τάξεις του εθνικισμού αποτελεί ένα από το κυριότερο μέλημα τους . Αν το κατορθώσουν καταστρέφουν τα πάντα σαν τα σκουλήκια που κατατρώνε το κορμό του δένδρου μέχρι θανάτου. Αν όμως ο εθνικισμός κατορθώσει να τους απωθήσει και να τους καταγγείλει στη κοινωνία τότε κερδίζει τη πρώτη και σημαντικότερη νίκη.
Αυτή τη πρώτη νίκη , το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα την κέρδισε. Η ακροδεξιά απέτυχε στη προσπάθεια της να αλώσει το κόμμα και να ελέγξει το εθνικιστικό κίνημα .Αυτή τη στιγμή η ακροδεξιά βρίσκεται απέναντι μας , μέρος του συστήματος το οποίο πολεμούμε μέχρι της τελικής πτώσης.
Η ακροδεξιά έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας το έργο που της ανέθεσαν. Τούτο το έργο περιγράφεται ως εξής :
Πρώτο: Να «αποδείξει» ότι οι ελληνοκύπριοι δεν μπορούν να ζήσουν μαζί με τους τουρκοκύπριους και με τον τρόπο αυτό να δικαιολογήσει την διαχωριστική και διχοτομική κατεύθυνση που χάραξαν οι δήμιοι του ελληνισμού (τούρκοι , Άγγλοι , σιωνιστές) σε αγαστή συνεργασία με τους ενδοτικούς .
Δεύτερο: Να εμβάλουν στη κοινωνική συνείδηση ένα αντι-ισλαμικό πνεύμα . Για να το επιτύχουν αυτό προσπαθούν να παρερμηνεύσουν τα γεγονότα ,όπως αυτό της τουρκικής κατοχής και της λαθρομετανάστευσης και να τα εμφανίσουν ως ισλαμικό κίνδυνο. Έτσι εύκολα περνούν την ιδέα της συμμαχίας με το Ισραήλ σε όλα τα επίπεδα. Φαίνεται έτσι ποιοι κρύβονται πίσω από την ακροδεξιά και τις σκοτεινές μεθοδεύσεις της.
Τρίτο: Να συμβάλουν με ακραίες ενέργειες στην κατάλληλη στιγμή, που θα αποπροσανατολίσουν τη κοινή γνώμη από το κυρίαρχο εθνικό πρόβλημα της κατοχής στο οποίο θα δώσουν την δική τους διάσταση , αποκρύπτοντας τις παγίδες . Δεν είναι τυχαίο που ακροδεξιές ροπές εκπορεύονται από το ΔΗΚΟ προκειμένου να αποκρύψουν την προδοσία του 2004 που έγινε με το διπλό δημοψήφισμα και την συμμετοχή των εποίκων σε αυτό. Προφανώς γιατί θέλουν να το επαναλάβουν . Για το ζήτημα τούτο, που μόνοι εμείς καταγγείλαμε, τηρούν ιερή σιγή οι διάφορες ακροδεξιές συνάξεις.
Τέταρτο: Προσπαθούν να εμφανίσουν τον εθνικισμό ως μια αντίδραση στο εθνικό θέμα και να μηδενίσουν την εθνικο-κοινωνική διάσταση του , τον αγώνα του ενάντια στη πλουτοκρατία ( μέρος της οποίας είναι και η διοικούσα εκκλησία την οποία υπερασπίζονται με πάθος) .
Πέμπτο: Προσπαθούν να συντηρήσουν τα παλαιά διχαστικά μίση στο λαό που τον διαχώριζαν σε δεξιά και αριστερά . Για το ανόσιο και αντεθνικό αυτό εγχείρημα ξεπαγώνουν από τα ψυγεία της ιστορίας, παλαιές έχθρητες τις οποίες μέσα από την πύλη του συναισθήματος μεταφέρουν στη τωρινή πολιτική συνείδηση .
Σε αυτές τις πέντε ροπές πρέπει να προστεθεί το μίσος προς τη δημοκρατία και οι υποχθόνιες μεθοδεύσεις που δίχως έρματα και αναστολές φτάνουν κάποτε μέχρι το έγκλημα.
Καλούμε τις εθνικιστικές και πατριωτικές δυνάμεις να αντισταθούν στην ακροδεξιά με τα ιοβόλα κεφάλια της και να σταθούν στις γραμμές του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος για μια πατρίδα ελεύθερη και δημοκρατική για όλους τους νόμιμους πολίτες της , για ένα κράτος που θα είναι το όργανο της λαϊκής θέλησης , για μια κοινωνία που δεν θα αποτελείται από αφέντες και ζητιάνους , προνομιούχους και παρακατιανούς. Καλούμε τις λαϊκές δυνάμεις να σπάσουν τα φράγματα της δεξιάς και αριστερής περιχαράκωσης και κάτω από ένα πνεύμα ελεύθερης συνείδησης και δημοκρατικής συμμετοχής να προχωρήσουμε συντεταγμένοι σε ένα φλογερό αγώνα για την πραγμάτωση της εθνικής λαϊκής δημοκρατίας και την απελευθέρωση της γης μας από τους αγγλοτούρκους κατακτητές.
Σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς .Καλούμε όλους τους εθνικιστές και πατριώτες ανεξαρτήτως προτέρας κομματικής προέλευσης να προσέλθουν στο κόμμα του δημοκρατικού εθνικισμού για να εργαστούμε από κοινού με πνεύμα εθνικής συμφιλίωσης και υπέρβασης των παλαιών αντιπαλοτήτων , για μια Κύπρο ελεύθερη , δημοκρατική και ελληνική.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ