Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ


Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα ενάντια στην ακροδεξιά και τον στείρο εθνικοφρονισμό αγωνίζεται να εδραιώσει στη πολιτική συνείδηση του κυπριακού ελληνισμού την ιδεολογία του ελληνικού εθνικισμού συνυφασμένη με τη πολιτική δράση, που σημαίνει την παρέμβαση στα παροντικά ιστορικά δεδομένα. Όλα αυτά τα χρόνια , από το 1974 μέχρι σήμερα η αντίσταση του κυπριακού ελληνισμού περιοριζόταν σε συνθήματα , διαδηλώσεις και παρελάσεις που δεν κατέληγαν σε κανένα πολιτικό αποτέλεσμα. Αυτό το άγονο φαινόμενο κάποιοι θέλουν να το παρατείνουν στο διηνεκές. Για τον απλούστατο λόγο ότι επωφελούνται από αυτή τη κατάσταση του παρατεταμένου παιδισμού, τα κόμματα και παρακόμματα του προδοτικού πολιτικού κατεστημένου. Αυτοί οι πράκτορες του εχθρού με την μάσκα της εθνικοφροσύνης κατόρθωσαν να σπείρουν στην πατριωτική παράταξη την λεπρώδη ιδέα ότι δεν χρειάζεται αυτόνομη εθνικιστική πολιτική οργάνωση αλλά πως είναι αρκετή η στήριξη των «πατριωτών» που βρίσκονται στα διάφορα κόμματα. Τα κόμματα με τη σειρά τους έστησαν μέσα στους χώρους τους τα γνωστά ΠΕΡΙΠΤEΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ για να ελκύουν τους αμαθείς και τους αφελείς. Δεν είναι τυχαίο που το κάθε κόμμα του κατεστημένου συντηρεί τους «πατριώτες» του για να πουλάνε κούφια λόγια και γητέματα.
Εμείς μπήκαμε στο χώρο της πολιτικής και είπαμε με παρρησία πως όλοι αυτοί οι χιμπαντζήδες του καθεστωτικού πατριωτισμού είναι για τα τσίρκα και τα πανηγύρια. Ας τους καταδικάσουμε στο πολιτικό θάνατο , τελεία και παύλα. Ακόμα και αν κάποιος από αυτούς τους ελεεινούς πατριδοκάπηλους θελήσει να ενταχθεί στο κόμμα των εθνικιστών δεν θα το επιτρέψουμε, για τον απλούστατο λόγο πως δεν αλλάζει το σύστημα με τα σάπια υλικά του συστήματος. Χρειάζονται νέοι άνθρωποι αμόλυντοι και αδιάφθοροι για να ξεχερσώσουν τη τυραννία των προδοτών. Σε αυτούς τους νέους μαχητές απευθυνόμαστε. Το κόμμα είναι ανοικτό σε κάθε αληθινό και γενναίο Έλληνα . Καλούμε όλα τα εθνικιστικά και πατριωτικά κινήματα και ομάδες που δρουν αποσπασματικά και συνεπώς χωρίς πολιτικό αποτέλεσμα, να προσέλθουν στο κόμμα. Δεν απαιτούμε τη διάλυση ούτε το σταμάτημα της δράσης τους , ζητούμε την ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ όλων στις τάξεις του ΕΔΗΚ και τη ΚΟΙΝΉ ΔΡΆΣΗ κάτω από απαράβατες αρχές και σκοπούς.
Αυτές οι αρχές είναι οι ακόλουθες :
Πρώτο: Πολιτική αυτονομία των εθνικιστικών δυνάμεων .
Δεύτερο: Απελευθέρωση της Κύπρου από τους κατακτητές και κατάθεση στα όργανα εξουσίας της Δημοκρατίας του αιτήματος του ένοπλου απελευθερωτικού αγώνα.
Τρίτο: Αναθέσμιση και μετατροπή της αστικής δημοκρατίας που είναι πλουτοκρατία-φαυλοκρατία σε ΕΘΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Τέταρτο: Εθνικοκοινωνικό κράτος . Στήριξη της πλατιάς λαϊκής οικονομίας ενάντια στη τυραννία των τραπεζιτών και των φατριών του συσσωρευμένου πλούτου.
Όσοι συμφωνούν σε αυτές τις αρχές ας έλθουν μαζί μας να πολεμήσουμε λυσσαλέα μέχρι να καρφώσουμε τα κοντάρια των λαβάρων μας πάνω στα χαλάσματα της τυραννίας.
Όσοι διστάζουν να πολεμήσουν ας χαθούν , ας μείνουν να σαπίσουν στο λάκκο της αδιαφορίας και της δειλίας τους , σιχαμεροί ραγιάδες .
Ο κόσμος τούτος δεν ανήκει στους δειλούς , ανήκει στους πολεμιστές.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ