Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΡΙΑ


Οι φταρτοπαραγωγοί των κοκκινοχωριών, πετάνε τα προϊόντα του ς στους δρόμους λόγω του ότι η κυπριακή αγορά έχει πλημμυρίσει από εισαγόμενα προϊόντα.
Τούτο δείχνει πως δεν υπάρχει καμιά αγροτική πολιτική του κράτους και κανένα μέτρο προστασίας της ντόπιας παραγωγής και του αγροτικού κόσμου.
Όπως η έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής σπρώχνει τους κύπριους εργάτες στην ανεργία , η έλλειψη αγροτικής πολιτικής σπρώχνει τους αγρότες στη καταστροφή και την πείνα.
Υπενθυμίζουμε ότι στην περιοχή των κοκκινοχωριών επικρέμαται από καιρό η απειλή των τραπεζών για εκποίηση των κτημάτων των καταχρεωμένων αγροτών. Το γεγονός αυτό διαχέει εύλογη υποψία, μεθοδευμένης καταστροφής της αγροτικής αυτής περιοχής με απώτερο σκοπό την αρπαγή των γαιών από τις τράπεζες.
Αυτοί που έμειναν ατιμώρητοι από το έγκλημα του χρηματιστηρίου ετοιμάζονται να επιπέσουν ως αγέλη λύκων απάνω στις περιουσίες των αγροτών μας.
Η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει τους αγρότες ώστε να παραμείνουν στη γη τους. Να κόψει τα επιδόματα των πολιτικών προσφύγων και των τουρκοκυπρίων και να αποζημιώσει άμεσα τους αγρότες που πλήττονται από το εισαγωγικό εμπόριο . Να βρει τρόπο να περιορίσει τις εισαγωγές σε προϊόντα που πλήττουν παραγωγικές ομάδες του τόπου. Να γίνει διαβούλευση της κυβέρνησης με τους παραγωγούς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.
Να θέσει φραγμό στη πλεονεξία των δημοσίων υπαλλήλων που ασκούν παράλληλα και το επάγγελμα του αγρότη εις βάρος των κατ΄ επάγγελμα αγροτών.
Γνωρίζουμε βέβαια ότι το παρών σύστημα μόνο ημίμετρα μπορεί να εφαρμόσει, χωρίς να λύνει κανένα από τα προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας. Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα ζητά την άμεσα συμμετοχή των παραγωγικών ενώσεων στη νομοθετική εξουσία. Μόνο με αυτή τη ριζική αλλαγή θα υπάρξει αναπτυξιακός προγραμματισμός σε όλους τους τομείς και λαϊκή αντίσταση στην ολιγαρχία του πλούτου.
Η κοινωνία δεν προχωρά με ημίμετρα και αποσπασματικούς παρεμβατισμούς , προχωρά και προοδεύει με αλλαγή θεσμών που προέρχονται μέσα από την λαϊκή κυριαρχία και διαχείριση της εξουσίας.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ