Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ


Ο πρόεδρος του ΕΔΗΚ κ. Λουκάς Σταύρου , σε παρέμβαση του στο ραδιόφωνο του ΛΟΓΟΥ στην δημοφιλή εκπομπή « ΑΝΤΙΛΟΓΙΑ» με τους δημοσιογράφους κ.κ. Μυλωνά και Γεωργίου, κατήγγειλε το όψιμο ενδιαφέρον ορισμένων βουλευτών του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ στο μεγάλο πρόβλημα της μετανάστευσης και λαθρομετανάστευσης. Σκοπός αυτού του ενδιαφέροντος είναι να εκτρέψουν το ζήτημα από την ουσία του και να το περιορίσουν σε πρόβλημα επιδομάτων, σκεπάζοντας τις άλλες άκρως επικίνδυνες παραμέτρους του προβλήματος. Αυτό το όψιμο ενδιαφέρον αποτελεί εκτός του ψηφοθηρικού του χαρακτήρα, προσπάθεια απόσεισης των ευθυνών των κομμάτων τους, που με την εθνική προδοσία του ανοίγματος των οδοφραγμάτων, άνοιξαν τις πύλες προς τους λαθρομετανάστες που διοχετεύονται βάσει σχεδίου από τα κατεχόμενα.
Αυτοί που θα έπρεπε να βρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου είναι φυσικό να προσπαθούν να παρουσιάσουν το ζήτημα μέσα από την παραμορφωτική προσέγγιση τους χωρίς ποτέ να ζητούν να κτυπηθεί το κακό στη ρίζα του.
Για να υπάρξει μια ορθή μεταναστευτική πολιτική που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της οικονομίας του τόπου και όχι να γίνεται βάρος αυτής , ούτε να δημιουργεί συνάφειες με το εθνικό μας πρόβλημα , πρέπει πρώτα να κτυπηθεί άμεσα η λαθρομετανάστευση . Προς το σκοπό τούτο απαιτούνται αποτελεσματικά μέτρα, μέσα από εθνική πολιτική βούληση που δυστυχώς δεν υπάρχει.
Η πρώτη πύλη της λαθρομετανάστευσης είναι η συναίνεση του πολιτικού κατεστημένου προς αυτήν. Οφείλει ο λαός να κτυπήσει αυτή την εγκληματική συναίνεση των κρατούντων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και να απαιτήσει μαζί με τους εθνικοδημοκράτες που εκφράζουν την λαϊκή βούληση :
Πρώτο Να κλείσουν τα οδοφράγματα.
Δεύτερο : Να ασκηθεί από τη Κυπριακή Δημοκρατία , έλεγχος στις αγγλοκρατούμενες περιοχές των βάσεων και συγκεκριμένα στη περιοχή Δεκελείας που είναι πύλη εισόδου των περισσοτέρων λαθρομεταναστών από τα κατεχόμενα.
Τρίτο : Να καταγγελθούν οι αγγλικές βάσεις σε Ε.Ε και Η.Ε. για την υπόσκαψη της εθνικής μας ασφάλειας.
Τέταρτο : Να αναπτυχθεί στρατός στις εν λόγω αφύλακτες περιοχές και να κοπεί η παροχή του ψωμιού και του ύδατος προς τους άγγλους κατακτητές εάν δεν συνετιστούν .
Πέμπτο : Να γίνει επιχείρηση συγκέντρωσης των λαθρομεταναστών και εκδίωξης τους .
Έκτο : Να ληφθούν σκληρά μέτρα εναντίον εκείνων που παρέχουν εργασία σε λαθρομετανάστες. Από χρηματικές ποινές μέχρι κλείσιμο των επιχειρήσεων.
Έβδομο : Να καταγγελθεί η προσπάθεια πολιτογράφησης μεταναστών γενικά .
Όγδοο : Να απαιτηθεί από την Ε.Ε. όπως αναπτύξει δυνάμεις της FRONTEX στα βόρεια σύνορα της κατεχόμενης επικράτειας της κυπριακής δημοκρατίας ώστε να αποτραπεί το κουβάλημα λαθρομεταναστών και εποίκων από την Τουρκία.
Αυτή η κατεύθυνση δεν δίνεται χωρίς πολιτικό αγώνα, χωρίς συστράτευση με το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα, όλων των εθνικιστικών ομάδων και των τοπικών λαϊκών συνελεύσεων που έχουμε καθήκον να αναπτύξουμε σε όλη τη Κύπρο.
Να καταγγελθούν οι ένοχοι , να κτυπηθούν τα συμφέροντα τους , να καταδειχθούν στο λαό αυτοί που συντηρούν τη λαθρομετανάστευση .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ