Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ε.ΔΗ.Κ.: Θέσεις για το κοσμικό ανεξίθρησκο κράτος


Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 

Μια από τις θέσεις και προτάσεις του Ε.ΔΗ.Κ είναι :
Κοσμικό ανεξίθρησκο κράτος χωρίς συμβιωτικές σχέσεις με οποιαδήποτε θρησκευτική οργάνωση .( θέσεις και προτάσεις τουΕ.ΔΗ.Κ... ).
Από θέσεως ιδεολογίας και προγράμματος -που έχουμε καταθέσει στον δημόσιο διάλογο χωρίς βέβαια να μας δοθεί η δυνατότητα να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας από τα μέσα ενημέρωσης ούτε για ένα λεπτό , γεγονός πουαναδεικνύει την πολιτισμική κτηνωδία του κυπριακού κατεστημένου-επικροτούμε την πρόταση Κουράκη για κατάργηση της μισθοδοσίας των ιερέων και λοιπών στελεχών της εκκλησίας ή άλλων θρησκευτικών οργανώσεων που παρασιτούν από τους φόρους του λαού.
Διαφωνούμε στην πρόταση της διαμεσολάβησης του κράτους για φορολόγηση των θρησκευτικών πεποιθήσεων υπέρ των διοικητικών οργανώσεων που αντιπροσωπεύουν και επαγγέλλονται αυτές τις πεποιθήσεις.
Κάθε θρησκευτική οργάνωση οφείλει να βρει τρόπους να χρηματοδοτεί τα στελέχη της μέχρι να συντελεστεί το μέγα θαύμα της απευθείας χρηματοδότησης τους από τον θεό τους .
Την ίδια πρόταση ανανεώνουμε και για την Κύπρο προσθέτοντας επίσης την κοινωνικοποίηση της αδρανούς εκκλησιαστικής περιουσίας προς τις τοπικές αυτοδιοικήσεις και την ισονομική φορολόγηση των οικονομικών της δραστηριοτήτων.
Ζητούμε επίσης την κατάργηση του θρησκευτικού προσηλυτισμού στα σχολεία που καταβυθίζει την νόηση στα σκοτάδια της εβραϊκής μυθολογίας και την ηθική συμπεριφορά στα ερέβη της ατομικισμού που εκτείνεται στο υπερπέραν.
Το κοσμικό ανεξίθρησκο κράτος δεν είναι κάτι το ανίερο όπως διατείνονται οι πολέμιοι του που παρασιτούν από τους φόρους του λαού, αλλά για εμάς τους Έλληνες είναι η επάνοδος του ιερού που αντιπροσωπεύει η πολιτεία ως τόπος πραγμάτωσης του δικαίου που ενυπάρχει στη Φύση.

Λουκάς Σταύρου

πρόεδρος Ε.ΔΗ.Κ.