Σύμφωνα με την οικονομική φιλοσοφία του ελληνικού εθνικοκοινωνισμού που αντιπροσωπεύει το Ε.ΔΗ.Κ. , όλα τα προϊόντα βάσης από τα οποία εξαρτάται το κόστος και η ποιότητα της εθνικής παραγωγής πρέπει να παρέχονται δωρεάν προς την λαϊκή παραγωγική βάση ή με το ελάχιστο κόστος υπό την αυστηρή διαχείριση του κράτους.
Μερικά από τα προϊόντα παραγωγικής βάσης είναι:
Ενέργεια ( ηλεκτρισμός , καύσιμα )
Ζωοτροφές..
Τα λιπάσματα ,τα φυτοφάρμακα και τα αγροτικά μηχανήματα.
Ότι αφορά την παραγωγή του ψωμιού του λαού και των βασικών ειδών διατροφής.
Τηλεπικοινωνίες.
Σε αυτά προστίθεται και η στήριξη της παραγωγικής βάσης από την κρατική τράπεζα χωρίς τόκους και άλλες επιβαρύνσεις και χωρίς την διαμεσολάβηση της μεγαλοαστικής τοκογλυφικής παρασιτικής τάξης.
Το φορολογικό σύστημα συνακόλουθα πρέπει να στηρίζεται στα πραγματικά εισοδήματα και στην εθνική παραγωγή εκ των υστέρων και όχι εκ των προτέρων να επιβαρύνει το κόστος της παραγωγής και να εκμηδενίζει την ανταγωνιστικότητα.
Πάνω σε αυτή τη βάση στηρίζουμε την ανταγωνιστική οικονομία και την ατομική και κοινοτική ιδιοκτησία ( όχι στον κομμουνισμό) και καταργούμε τον κρατισμό και το κράτος επιχειρηματία ( σοσιαλδημοκρατία ) από τη μια και από την άλλη τα μονοπώλια που δημιουργεί το κράτος σε αγαστή σχέση με πλουτοκρατικές φατρίες ( νεοφιλελευθερισμός).
Ο ελληνικός εθνικοκοινωνισμός είναι η ελληνική πρόταση στα πλαίσια της τρίτης ιδεολογίας του φασισμού – εθνικοσοσιαλισμού που παράγεται μέσα από την σύνθεση της δικής μας πολιτισμικής παράδοσης με την εμπειρία του ευρωπαϊκού εθνοφυλετισμού.
Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος ΕΔΗΚ