Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Οι εθνοφύλακες δεν παραδίδουν τα όπλα


Το Ε.ΔΗ.Κ. στηρίζει την απόφαση των εθνοφυλάκων να μην παραδώσουν τα όπλα και να αποτρέψουν την προσπάθεια της κυβέρνησης Αναστασιάδη για διάλυση της εφεδρείας της Εθνικής Φρουράς στα πλαίσια προδιαγεγραμμένης πορείας επιβολής τουρκοσυνεταιριστικής “λύσης”.

Μόνο η λαϊκή αντίσταση μπορεί να βάλει φραγμό στα σχέδια των μειοδοτών του κυπριακού εκκλησιαστικό-ιδιωτικού κατεστημένου.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου

Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ  

Προς

Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς

Κύριε Αρχηγέ

Η από μακρού χρόνου δρομολογηθείσα διάλυση της Εθνικής Φρουράς και ο εκμηδενισμός της μαχητικής της αξίας λαμβάνει νέα διάσταση μετά την πρωτοφανή απόφαση του Υπουργού Άμυνας να αφαιρέσει τους επικρουστήρες από τα ατομικά όπλα των Εφέδρων και Εθνοφυλάκων. Η απόφαση, μάλιστα, ως φημολογείται,  ελήφθη κατόπιν εισήγησης του ΓΕΕΦ.

Με το πρόσχημα της αντιμετώπισης των πράξεων βίας  (που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην κοινωνία με τη χρήση των ατομικών όπλων των Εφέδρων) κατ΄ουσία καταργείται η Εφεδρεία ως παράγοντας μαχητικής ισχύος και κατ΄επέκταση καταργείται όλο το οικοδόμημα  της Ε.Φ. το οποίο στηρίζεται στην Εφεδρεία.

Η δικαιολογία ότι η υπό αφαίρεση επικρουστήρες θα δίδονται στους Εφέδρους κατά τη διάρκεια ασκήσεων ή σε περίπτωση ανάγκης, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις, καθ΄ όσον η τραγική εμπειρία του 1974, κατέδειξε ότι σε συνθήκες πολέμου, εάν ο έφεδρος δεν προσέρχεται ήδη έτοιμος και πλήρως εξοπλισμένος, η επιστράτευση αποτυγχάνει και εξελίσσεται σε παρωδία. Αυτό ήταν, εξάλλου, και το σκεφτικό που χορηγήθηκαν και όπλα στην Εφεδρεία αρχές της δεκαετίας του 1990. Άλλως ο εχθρός δεν θα μας παράσχει την ευκαιρία να συγκροτήσουμε, υπό συνθήκες επιχειρήσεων, αξιόμαχες μονάδες.

Εξοργίζει η δικαιολογία ότι δι΄ αυτού του τρόπου αντιμετωπίζονται τα εγκλήματα που διαπράττονται με τα ατομικά όπλα των Εφέδρων. Πολύ περισσότερα εγκλήματα διαπράττονται  με τα κυνηγετικά όπλα. Όμως αυτά δεν αφαιρούνται. Απλώς το Υπουργείο Άμυνας με τη σύμφωνη, δυστυχώς, γνώμη του επιτελείου σας ή και την παρότρυνση αυτού, επιδιώκει να εξουδετερώσει την Εφεδρεία ως υπολογίσιμο παράγοντα εθνικής ισχύος, στα πλαίσια της δρομολογούμενης νόθας λύσης, η οποία δεν είναι τίποτα άλλο παρά η αναγνώριση των κατοχικών τετελεσμένων.

Οι Εθνοφύλακες οφείλουν να σας ενημερώσουν ότι τα ιερά όπλα, που τους ενεπιστεύθει η Πατρίδα,  δεν παραδίδονται.  Με αυτά θα επιτελέσουμε το Χρέος μας προς την Πατρίδα. Με αυτά θα υπερασπισθούμε την Τιμή μας, τους Βωμούς και τις Εστίες μας.

Δήμος Σκεμπετζής

Πρόεδρος

Για Σύνδεσμο Εθνοφυλάκων «Ακρίτες»