Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Γραφείο τύπου ΕΔΗΚ: Για την υπόθεση των τουρκοκύπριων εμπρηστών

Η υπόθεση με τους τρεις τουρκοκύπριους εμπρηστές που συνελήφθησαν και παραδέχθηκαν το έγκλημα τους , πρέπει να προβληματίσει τον κυπριακό ελληνισμό.
Το γεγονός είναι ένα μήνυμα , πως είμαστε εκτεθειμένοι σε κάθε μορφή επιθετικής ενέργειας από τις μυστικές υπηρεσίες των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων.

Η πολιτική των ανοικτών οδοφραγμάτων και της επαναπροσέγγισης , της ελεύθερης διακίνησης και εγκατάστασης τουρκοκυπρίων στην ελεύθερη επικράτεια μας , εκτός των πολλαπλών δεινών που επέφερε , εγκυμονεί τον κίνδυνο μιας απρόβλεπτης και αιφνιδιαστικής επίθεσης .
Αν δεν κλείσουν τα οδοφράγματα και δεν αλλάξει ριζικά η πολιτική μας έναντι των τούρκων κατακτητών και των τουρκοκυπρίων συνεργατών τους , ενδέχεται να υποστούμε θανάσιμα κτυπήματα χωρίς δυνατότητα υπεράσπισης.
Καλούμε το λαό να αντιδράσει στην τουρκοπροσκυνημένη πολιτική του κατεστημένου πριν θρηνήσουμε πάνω από ερείπια και τάφους.
Κανένα δικαίωμα διακίνησης και εγκατάστασης δεν επιτρέπεται να έχουν οι τουρκοκύπριοι όσο η πατρίδα μας θα βρίσκεται υπό κατοχή με την δική τους συνενοχή .
Έξω όλοι οι τουρκοκύπριοι απο την ελεύθερη επικράτεια της κυπριακής δημοκρατίας.

Γραφείο τύπου και ενημέρωσης
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ