Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Αλλαγή κυβέρνησης ή αλλαγή του συστήματος;


Συμφωνούμε με τον αρχιεπίσκοπο στην κρίση του περί των ευθυνών της κυβέρνησης Χριστόφια για την παρούσα κατάσταση , τόσο στο οικονομικό όσο και στο εθνικό θέμα. Βαρύτατες οι ευθύνες της κυβέρνησης Χριστόφια , όμως ασήμαντες ενώπιον των δομικών ευθυνών του ισχύοντος συστήματος εξουσίας που εδράζεται στην συγκέντρωση της στις κομματικές διαπλεκόμενες συμμορίες , στο σύστημα φορολόγησης που συνθλίβει τις χαμηλά αμειβόμενες τάξεις και αφήνει τον πλούτο ουσιαστικά αφορολόγητο , το οικονομικό μοντέλο που από τη μια στηρίζει το ληστρικό χρηματοπιστωτικό σύστημα στο οποίο συμμετέχει και η εκκλησία και από την άλλη μεγεθύνει το κράτος εις βάρος της παραγωγικής βάσης της κοινωνίας επί της οποίας ασκεί υπέρμετρη φορολογική βία.

Συνεπώς η κρίση του αρχιεπισκόπου επιπολάζει και δεν προχωρεί στο βάθος , δεν θίγει την ουσία , διότι στο βάθος αυτό ελοχεύει και η ίδια η εκκλησία ως μέρος της πλουτοκρατικής ολιγαρχίας. Κρίση επιπόλαιη και παραπλανητική που συνοδεύεται με λανθασμένες υποδείξεις. Τίποτα δεν θα αλλάξει με την αλλαγή της κυβερνήσεως όπως ευελπιστεί ο αρχιεπίσκοπος. Το έθνος θα πάρει ανοδική πορεία αν αλλάξει το σύστημα από τη ρίζα του.
Το ζήτημα της εξουσίας πρέπει να τεθεί ξανά στην λαϊκή βούληση. Η εξουσία πρέπει να περάσει από τις συμμορίες των κομμάτων στην ίδια την κοινωνία , στον εργαζόμενο λαό.
Το οικονομικό σύστημα της πλουτοκρατίας πρέπει να γκρεμιστεί και στη θέση του να δομηθεί η εθνικοκοινωνική οικονομία , που θα αντιτάξει στα συμφέροντα της ολιγαρχίας το συμφέρον των παραγωγικών δυνάμεων της κοινωνίας.
Τα συστήματα (οικονομικά , φορολογικά, κοινωνικά , εργασιακά , νομικά κλπ ) που έστησε η ολιγαρχία μέσα από το ελεγχόμενο πολιτικό κομματοκρατικό σύστημα , πρέπει να κατεδαφιστούν και πάνω απο τα συντρίμμια τους να ορθωθεί ένας άλλος κόσμος , ένας άλλος πολιτισμός , βαθύτατα λαϊκός και επαναστατικός.
Η εθνικιστική διανόηση ύστερα από την απο-νομιμοποίηση του συστήματος της ολιγαρχικής τυραννίας θα δώσει τη σκυτάλη στην οργή του λαού.
Η συμμετοχή μας στις εκλογικές διαδικασίες είναι μια μορφή μάχης ενάντια στο τυραννικό , αντιλαϊκό σύστημα που ως τέτοιο υποκλίνεται επίσης κατά λογική συνέπεια της εσωτερικής του σήψης , στους τούρκους και άγγλους κατακτητές της πατρίδος μας.
Η ώρα της σύγκρουσης όμως θα έρθει και η οργή θα ξεχυθεί στους δρόμους σαν ένα φλόγινο ποτάμι.

Λουκάς Σατύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ
υποψήφιος προεδρικών εκλογών