Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Δωσίλογοι συνεργάτες των κατακτητών οι κρατούντες

H ΕΔΕΚ καλεί τη κυβέρνηση Χριστόφια «να απαγορεύσει την εισαγωγή στις ελεύθερες περιοχές, μέσω του κανονισμού της πράσινης γραμμής, οποιουδήποτε λατομικού υλικού, δεδομένου ότι τα λατομικά αυτά υλικά προέρχονται από καταλήστευση του φυσικού πλούτου των κατεχομένων, όπως είναι η οροσειρά του Πενταδάκτυλου».
Πού είσασταν τόσα χρόνια σοσιαλ-ληστές της ΕΔΕΚ; Δεν βλέπατε τα φορτηγά που μετέφεραν τα κομμάτια του Πενταδάκτυλου για να επωφεληθούν ορισμένοι εργολάβοι; Εσείς δεν στηρίξατε από κοινού με το υπόλοιπο ενδοτικό κατεστημένο το άνοιγμα των οδοφραγμάτων που τελικά εξελίχθηκε σε συνδιαλλαγή με την κατοχή;

Τελικά επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η διαπλοκή του πολιτικού κατεστημένου με ολιγαρχικά οικονομικά συμφέροντα.
Να καταγγελθεί το κατοχικό καθεστώς για την φυσική καταστροφή της Κύπρου και να κλείσουν άμεσα τα οδοφράγματα . Να κοπούν οριστικά οι οικονομικές σχέσεις της ολιγαρχίας του πλούτου με τους κατακτητές και να οδηγηθούν στα δικαστήρια όσοι θησαύρισαν από την σκλαβωμένη πατρίδα και την συνεργασία με τους κατακτητές.
Δυστυχώς όμως εκείνο που πρέπει πρώτα να καταγγελθεί είναι η πολιτική στήριξη της πολύμορφης οικονομικής συνδιαλλαγής με τους κατακτητές που είναι στην ουσία οικονομική ενίσχυση της κατοχής. Οι κρατούντες δεν είναι μόνο τουρκοπροσκυνημένοι αλλά και δωσίλογοι συνεργάτες των κατακτητών.





Γραφείο τύπου και ενημέρωσης
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ