Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ισραήλ και φυσικό αέριο

Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ έλεγε από την αρχή αυτής της ιστορίας πως η εξόρυξη του φυσικού αερίου χωρίς ισχυρή εθνική άμυνα θα εξελιχθεί στη μεγαλύτερη κατάρα που θα πέσει στον κυπριακό ελληνισμό. Διότι χωρίς εθνική άμυνα θα αναγκαστούμε να παραδώσουμε την ασφάλεια του εγχειρήματος στη πολεμική μηχανή του Ισραήλ. Να παραδώσουμε δηλαδή την Κύπρο στον αμυντικό χώρο του Ισραήλ.
Αυτό σημαίνει πως θα έχουμε παρουσία ισραηλινού στρατού στην Κύπρο καθώς και σημαντική παρουσία ισραηλινών στη Κύπρο που θα υποστηρίζουν την δημιουργία και λειτουργία του τερματικού. Κανένας όμως από αυτούς τους φωστήρες που τηρούν σιγή ιχθύος στα σχέδια παράδοσης της Κύπρου στο Ισραήλ δεν μας είπε το κόστος της παρουσίας των ισραηλινών στη Κύπρο που θα προστεθεί στο υπόλοιπο κόστος εξόρυξης.

Πρέπει επιτέλους να τεθεί το ερώτημα , ποιο θα είναι τελικά το κέρδος της Κύπρου από την εξόρυξη του φυσικού αερίου από τα έγκατα της θάλασσας ; Κανένας δεν παρουσίασε κάποια μελέτη περί του κόστους εξόρυξης . Φαίνεται πως πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.
Στο τέλος η υπόθεση του φυσικού αερίου θα έχει την ίδια κατάληξη με την EUROCYPRIA ή με τα κοντέινερ του θανάτου που οι διάφορες/οι καρεκλοκένταυροι των υπουργείων υπολόγιζαν να τα πουλήσουν και να πνίξουν στο χρήμα τον κυπριακό λαό. Τον έπνιξαν όμως στην οδύνη της απώλειας 13 συμπατριωτών μας και στο χρέος.
Προσέξτε όμως γιατί εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με την EUROCYPRIA αλλά με τους Εβραίους. Αν μπουν οι εβραίοι στο χορό των εξόδων δεν θα υποστηρίξουν τα δίκαια της Κύπρου αλλά θα επιβάλουν μιά λύση συνεκμετάλλευσης με τους τούρκους για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και να επιδοθούν ανενόχλητοι στην εκμετάλλευση του φυσικού αερίου προς όφελος αυτών και των τοκογλύφων προς τους οποίους η Κύπρος είναι εκτεθειμένη.
Το αποτέλεσμα είναι να πάρουν οι Ισραηλινοί το νότο και οι τούρκοι τον βορρά και μάλιστα με συμφωνίες που θα τις υπογράψει το αγγλοτουρκοπροσκυνημένο κατεστημένο.
Κατά τα άλλα ζωππόβορτε κυπριακέ λαέ , όπως είπε και ο αείμνηστος Θεμιστοκλής Δέρβης , χόρευε και αγάλλου και στρώνε κόκκινα χαλιά να περάσουν οι ηγέτες σου.

Τομέας ιδεολογικής διαφώτισης
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ