Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Καταγγέλλουμε την αύξηση της τιμής των καυσίμων

Η κατακόρυφη αύξηση της τιμής των καυσίμων οφείλεται εν μέρει σε εξωγενείς παράγοντες. Όμως πίσω από την αύξηση κρύβονται οι πραγματικοί λόγοι , που είναι τα μονοπωλιακά συμφέροντα των εταιρειών καθώς και η φορολογική επιδρομή του κράτους.
Η εμμονή του κράτους σε παρεμβάσεις που λειτουργούν εις βάρος της αγοράς , όπως είναι η δικτατορική επιβολή της ΑΤΑ ( αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή) , η συντήρηση ζημιογόνων επιχειρήσεων του δημοσίου , των γνωστών ημικρατικών οργανισμών , η διατήρηση του υπέρογκου δημοσιοϋπαλληλικού τομέα και της γραφειοκρατίας , πληρώνονται από τη λαϊκή παραγωγική βάση τόσο με άμεσους όσο και με έμμεσους φόρους.

Σημειώνουμε επίσης την καταγγελία των πρατηριούχων βενζίνης ότι με την αύξηση της τιμής των καυσίμων που όλα δείχνουν οτι θα συνεχιστεί , καθίστανται εξαρτώμενοι των τραπεζών ένεκα του αυξανόμενου κεφαλαίου που απαιτείται για την αγορά των καυσίμων. Η καταγγελία μέσα από τα ίδια τα λαϊκά στρώματα , επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά την εξάρτηση της οικονομίας από το χρηματοπιστωτικό σύστημα που βρίσκεται υπό την αρωγή και προστασία του κράτους.
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα καταγγέλλει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Χριστόφια και καλεί το λαό σε αγώνα ενάντια στο ληστρικό και αντιπαραγωγικό κράτος .

Γραφείο τύπου και ενημέρωσης
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα - ΕΔΗΚ