Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Καταγγέλλουμε τα αντιαναπτυξιακά και αντιλαϊκά μέτρα του κυβέρνησης Χριστόφια

Τα μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών της κυπριακής δημοκρατίας , με μια πρώτη ανάγνωση , υπηρετούν το χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό και το ληστρικό φοροεισπρακτικό κράτος. Κανένα από τα μέτρα που αναγγέλθηκαν δεν ενισχύει την παραγωγή και την αυτοδύναμη ανάπτυξη της παραγωγικής βάσης .
Τουναντίον προσδένουν με ισχυρότερα δεσμά την οικονομία της κοινωνίας στο άρμα των τραπεζών και υπηρετούν την παρασιτική ολιγαρχία από την οποία επωφελείται πολλαπλώς το πολιτικό σύστημα της κομματοκρατικής ολιγαρχίας.

Το μέτρο της απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων θα στηρίξει το εισαγωγικό εμπόριο και θα ανοίξει ακόμα περισσότερο τη ψαλίδα του εμπορικού ισοζυγίου. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να στείλουμε και άλλα λεφτά στις μεγάλες βιομηχανικές χώρες με αντάλλαγμα την προσεχή επιτρόπευση της οικονομίας μας.
Τα μέτρα για το τομέα των κατασκευών θα δώσουν τη δυνατότητα στο κράτος να φορολογήσει την μικρή ακίνητη ιδιοκτησία.
Το μέτρο για παροχή αδείας παραμονής σε όσους κάνουν αγορές ακινήτων πάνω από 300.000 ευρώ αποτελεί εξαγγελία ξεπουλήματος της γης μας σε υπηκόους τρίτων χωρών και πρόσκληση “πλούσιας” μετανάστευσης στο τόπο.
Τα μέτρα στο σύνολο τους καθώς και “η σύσταση Εδικής Υπηρεσίας στο Γραφείο Προγραμματισμού για διαχείριση των έργων σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα” ανοίγουν τις πύλες για περαιτέρω διόγκωση του δημόσιου τομέα και της γραφειοκρατίας.
Το μέτρο για τα καζίνο εάν δεν αφορά μόνο τους ξένους θα διαλύσει οικογένειες και θα εξαχρειώσει τη κοινωνία.
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα καταγγέλλει τα μέτρα και τα σταθμά των κρατούντων ως αντιλαϊκά , αντιαναπτυξιακά και αντίθετα στην ανάγκη της κοινωνίας για ενδυνάμωση της λαϊκής παραγωγικής βάσης.

Γραφείο τύπου και ενημέρωσης
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα - ΕΔΗΚ