Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Κακοδιαχείριση και αδιαφάνεια στο σύστημα συγκοινωνιών

 Το σύστημα των συγκοινωνιών είναι ένα έργο κοινωνικό που εξυπηρετεί τα λαϊκά στρώματα .
Αυτό το έργο προέκυψε μέσα από μια συμφωνία των εταιριών λεωφορείων και του κράτους.
Οι εταιρείες χρεώθηκαν στις τράπεζες τεράστια ποσά με την υπόσχεση να λαμβάνουν από το κράτος την συμφωνηθείσα επιχορήγηση , στα πλαίσια του κοινωνικού του ρόλου.
Το αποτέλεσμα αυτής της σχέσης είναι οι απεργίες των εταιριών σε όλες σχεδόν τις πόλεις και επαρχίες.
Οι εταιρίες ισχυρίζονται ότι το κράτος δεν καταβάλλει την επιχορήγηση στα ποσά που συμφωνήθηκαν και στο δέοντα χρόνο . Οπότε οι οδηγοί μένουν απλήρωτοι και οι τραπεζίτες φορτώνουν το χρέος με τόκους.

Από τη πλευρά του το υπουργείο συγκοινωνιών ισχυρίζεται τα αντίθετα , ότι δηλαδή όλα γίνονται στην εντέλεια από τη πλευρά του κράτους , αφήνοντας να νοηθεί ότι δεν ασκείται ο απαιτούμενος έλεγχος στα οικονομικά των εταιριών.
Το συμπέρασμα είναι πως και σε αυτό το τομέα υπάρχει συσκότιση και χάος από το οποίο εκλύονται αναθυμιάσεις διαπλοκής και ιδιοτελούς κακοδιαχείρισης.
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα , εκφράζοντας την λογική απαίτηση του λαού που πληρώνει με τους φόρους του το σύστημα συγκοινωνιών , απαιτεί πλήρη διαφάνεια στα οικονομικά των εταιριών , έλεγχο από τη πλευρά του κράτους και αν χρειαστεί επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης.
Το μονοκεντρικό φορολογικό σύστημα δείχνει και εδώ την αδυναμία του . Θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα αν μέσα από ένα πολυκεντρικό φορολογικό σύστημα που θα περνούσε μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση , ασκείτο η διαχείριση του όποιου κοινωνικού έργου από την επαρχιακή αυτοδιοίκηση.
Η κατάθεση προτάσεων πάνω σε οποιοδήποτε πρόβλημα της κοινωνίας και της πατρίδος στις παρούσες συνθήκες δεν αποτελεί συναίνεση στο παρόν σύστημα , ούτε προσπάθεια βελτίωσης του. Η παρέμβαση μας έχει αμετακίνητο σκοπό και όραμα της την επαναστατική εθνικοκοινωνική αναθέσμιση.

Γραφείο τύπου και ενημέρωσης
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα - ΕΔΗΚ