Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΑΝΤΙΛΑΙΚΟΣ ΣΟΣΙΑΛΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2011


Ψηφίστηκε χθες ο προϋπολογισμός για το 2011απο τους βουλευτές του ΑΚΕΛ του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ.
Κύρια χαρακτηριστικά αυτού του προϋπολογισμού είναι η αύξηση των φόρων σε είδη πρώτης ανάγκης , όπως στα καύσιμα, στο ψωμί , το γάλα και άλλα αφενός , και η προστασία αφετέρου του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου .
Η περικοπή μερικών επιδομάτων προς τους δημόσιους υπαλλήλους με σκοπό την εξοικονόμηση σαράντα εκατομμυρίων ευρώ , ενώ άφησαν στο απυρόβλητο τα υψηλά εισοδήματα και τις πολλαπλές και υψηλές συντάξεις της δημοσιοϋπαλληλικής ελίτ.
Η διοχέτευση χρημάτων προς διάφορες «εθελοντικές ομάδες» που δεν διευκρινίζεται η ταυτότητα τους και ο ρόλος τους καθώς και η ημιέγκριση (δέσμευση κατά την ορολογία των κρατούντων), 287 εκατ. Ευρώ για επιδόματα προς πολιτικούς πρόσφυγες .Ούτε λέξη δεν ακούστηκε για την αναγνώριση των εκ μητρογονίας προσφύγων που σύμφωνα με υπολογισμούς δεν θα ξεπερνούσε το ποσό των 70 εκατ. Ευρώ.
Πρόκειται για ένα καθαρά αντιλαϊκό προϋπολογισμό που λιγοστεύει το ψωμί του λαού και αφήνει απείραχτο το πλούτο.
Οι μαύρες τρύπες της κυπριακής οικονομίας , δηλαδή οι ημικρατικοί οργανισμοί εξασφάλισαν επίσης τη προστασία του κράτους προς μεγάλη χαρά των παρασίτων , των αργόμισθων και των τρωκτικών του δημοσίου χρήματος.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης , ΔΗΣΥ , ΕΥΡΩΚΟ ως και ο βουλευτής προστάτης των ακρίδων και υπερασπιστής της πράσινης επίθεσης του καπιταλισμού  , καταψήφισαν μεν τον προϋπολογισμό,  αλλά τήρησαν σιγήν ιχθύος για την καταλήστευση του λαού από τις τράπεζες και την ολιγαρχία του πλούτου.
Τούτο το σκηνικό της αισχρής συμπαιγνίας , κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αποκαλύπτει την αντιλαϊκή και ληστρική φύση του σοσιαλκαπιταλισμού που κάποτε εξαπατούσε τους λαούς με την στημένη αντιπαλότητα του. Σήμερα ο σοσιαλισμός και ο καπιταλισμός γλεντούν στο ίδιο τραπέζι , αρπάζοντας το μόχθο του λαού.
Μοναδική δύναμη που μπορεί να σταθεί απέναντι στην αδικία του σοσιαλκαπιταλισμού είναι ο λαϊκός εθνικισμός ως μια ολοκληρωμένη πρόταση οικονομικο-κοινωνικής αλλαγής , βασισμένης σε μια ριζική αναθέσμιση υπέρ της λαϊκής κυριαρχίας.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ