Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΩΑΣ ΓΗΣ ΚΥΡΙΕ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

Το θέμα του περιουσιακού αφήνεται, κατα δήλωση του κ. Χριστόφια , στους συμβούλους , με σκοπό να παρουσιάσουν "συγκλίσεις" μέχρι τον Οκτώβριο.Η δήλωση αυτή μαρτυρεί οτι η πλευρά μας ειναι έτοιμη να προβεί σε απαράδεκτες υποχωρήσεις.Συγκλίσεις με τις δυνάμεις της βίας και της κατοχής σημαίνουν παραχωρήσεις προς την κατοχή. Με λίγα λόγια ο κ. Χριστόφιας ευθυγραμμίζεται στην ιδέα της παραβίασης και υπέρβασης της ιστορικής αλήθειας , που διαδηλώνει την ελληνικότητα αυτής της γης, αλλά και στη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρώτου απο όλα του δικαιώματος των προσφύγων για επιστροφή στις εστίες τους . Η γραμμή Χριστόφια αποτελεί δουλοπρεπή υπόκλιση στη κατοχή , άρνηση της ελληνικότητας της πατρώας γης και παραχώρηση της στους κατακτητές .Όλα δείχνουν πως η γραμμή της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας που χαράχτηκε απο τις επάρατες συμφωνίες "κορυφής"του 1977 και συνεχίζεται έκτοτε απο όλους τους προέδρους της κυπριακής δημοκρατίας , οδηγεί στην παράλογη και αντι-ιστορική εφαρμογή ενός "προτεγενούς δικαίου" που θα διαγράφει για πάντα το ιστορικό δίκαιο , θα διαγράφει για πάντα το δικαίωμα της επιστροφής και διεκδίκησης της σκλαβωμένης πατρίδος .
Στα ζητήματα της διακυβέρνησης ο κ. Χριστόφιας δεν δίστασε με τις προτάσεις του να προσβάλει τις αρχές της δημοκρατίας και του διεθνούς δικαίου , με τις απαράδεκτες προτάσεις του περί εκ περιτροπής προεδρίας και περί παραμονής 50000 εποίκων. Την ίδια οδό της κατάπτυστης υποχώρησης ακολουθεί τώρα και στο περιουσιακό περιφρονόντας το δίκαιο των προσφύγων που εκδιώχθηκαν βιαίως απο τις εστίες τους.
Ο πρόεδρος της δημοκρατίας παρανόμως προβαίνει σε αυτές τις υποχωρήσεις διότι ουδέποτε εξουσιοδοτήθηκε απο το λαό για προόθηση της λύσης που γεννήθηκε μέσα απο το κεφάλι του , της λύσης Χριστόφια όπως επικράτησε να λέγεται .
Θα ήταν τίμιο ο κ. Χριστόφιας να θέσει ξεκάθαρα στο λαό το σχέδιο λύσης που επιδιώκει και να λάβει μέσω δημοψηφίσματος την εντολή να συνεχίσει σε αυτή τη γραμμή ή να σταματήσει . Έιναι καιρός να δωθεί το δικαίωμα στο λαό να αποφασίσει για τη λύση που θέλει ο ίδιος εκ των προτέρων και όχι να συρθεί σε ένα δημοψήφισμα για μια λύση που υφαίνεται απο τους κατακτητές και τους συνεταίρους τους.
Καλούμε τον κ. Χριστόφια να σεβαστεί τη δημοκρατία και να δώσει το λόγο στο λαό . Τον προειδοποιούμε επίσης ότι δεν θα αποδεχθούμε κανένα "πρωτογενές δίκαιο" και καμία συμφωνία ή πρόταση που θα παραχωρεί έστω και μια χούφτα χώμα στους κτηνομογγόλους κατακτητές.
Πείτε στους συμβούλους σας κ. Χριστόφια πως έρχεται η ώρα που θα τους πετάξουμε κατάμουτρα τις "συγκλίσεις" τους με τους κατακτητές και θα διεκδικήσουμε την απελευθέρωση της πατρίδος με όλα τα μέσα .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ