Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟ Ε.Ε –ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΠΛΗΞΕΙ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ «ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ»

Ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ κ. Τάκης Χατζηδημητρίου σε δήλωση του στο Ευρωκοινοβούλιο ανέφερε ότι «το απευθείας εμπόριο δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς αποδεκτό αντάλλαγμα από την Κυπριακή Δημοκρατία» Εννοεί βέβαια τα ανταλλάγματα που ζήτησε ο πρόεδρος της δημοκρατίας για επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου . Οι τούρκοι σύμφωνα με διαρρεύσαντες εξ αυτών πληροφορίες μεθοδεύουν την επιστροφή της περίκλειστης πόλης αλλά υπό τουρκική διοίκηση . Αν τούτο γίνει αποδεχτό θα σημαίνει την επίσημη αποδοχή της τουρκικής διοίκησης από τους ίδιους τους πολίτες της κυπριακής δημοκρατίας .Μια τέτοια πράξη θα ισοδυναμούσε με ανταρσία και προδοσία της Κυπριακής Δημοκρατίας και από τον ίδιο το πρόεδρο σε περίπτωση που το αποδεχτεί αλλά και από τους πολίτες που ενδεχομένως να αποδεχτούν τους όρους των κατακτητών ακόμα και χωρίς την έγκριση της κυβερνήσεως .Θα έχομε με λίγα λόγια επανάληψη της μαζικής κίνησης προς τα κατεχόμενα όπως έγινε με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων την ώρα που η κυβέρνηση θα σηκώνει τα χέρια ψηλά και θα καμώνεται την ανήμπορη να εμποδίσει την προδοσία . Ο ραγιαδισμός και η πολιτική αφροσύνη λαού και κρατούντων επειδή δεν έχει όρια , ανοίγει μπροστά μας αυτό το καταστροφικό ενδεχόμενο . Καλούνται όλες οι εθνικές και πατριωτικές δυνάμεις να επικεντρώσουν τη προσοχή τους στην αποτροπή αυτού του προδοτικού ολισθήματος .Η αντίδραση του σωματείου της αδούλωτης Κερύνειας στα τεκταινόμενα περί της αποδοχής του απευθείας εμπορίου κατεχομένων – Ε.Ε. είναι σε καλό δρόμο και την επικροτούμε . Πρέπει αυτή την ώρα χωρίς χρονοτριβή να γίνει ενημέρωση του λαού πάνω στο ζήτημα διότι όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια επί λέξει «δεν υπάρχει αντάλλαγμα το οποίο να αντισταθμίζει το πλήγμα που θα
υποστεί η Κυπριακή Δημοκρατία από την έγκριση του απευθείας εμπορίου με τα κατεχόμενα» .
Αδελφοί της αδούλωτης Κερύνειας σας καλούμε σε μια ευρύτερη ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ενάντια στην υποχώρηση και τις δόλιες μεθόδους που μετέρχεται το ενδοτικό πολιτικό κατεστημένο .Διασπασμένοι δεν θα κάνουμε πολλά πράγματα , ενωμένοι θα αποτρέψουμε την προδοσία και την παράδοση της πατρίδος στους κατακτητές από τους ρυπαρούς προσκυνημένους .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ