Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Η Μ. Βρετανία εμπλέκει την Κύπρο στην εμπόλεμη ζώνη


Η απόφαση της μεγάλης Βρετανίας να παραχωρήσει  τις βάσεις του Ακρωτηρίου στην Γαλλία προς κοινή δράση κατά του ISIS , περιπλέκει την Κύπρο στην εμπόλεμη ζώνη επιχειρήσεων .
Η παθητική στάση της κυβέρνησης Αναστασιάδη εμπλέκει και τον κυπριακό λαό στο πόλεμο και κατά συνέπεια στους κινδύνους που συνοδεύουν αυτή την μορφή συναίνεσης που σε τελική ανάλυση αποτελεί συναίνεση στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.

Ο πόλεμος κατά του ISIS φαίνεται να εξελίσσεται σε αντιπαράθεση επικυριαρχίας μεταξύ ΝΑΤΟ - Ρωσίας στο χώρο της Μέσης Ανατολής.
Δεδομένου ότι η Κύπρος όχι μόνο δεν ανήκει στο ΝΑΤΟ αλλά έχει υποστεί εισβολή και κατοχή στα πλαίσια των σχεδίων του ΝΑΤΟ, δεδομένου επίσης ότι οι αγγλικές βάσεις στην Κύπρο είναι κατεχόμενος χώρος της πατρίδος μας , οφείλει η κυπριακή κυβέρνηση να εκφράσει την αντίθεση της στην χρήση των βάσεων ως ορμητηρίου κατά του ISIS και να φέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της κατάργησης των βάσεων και πρώτα από όλα να θέσει το ζήτημα της ασφάλειας του κυπριακού λαού.
Πρέπει επιπρόσθετα να ληφθεί σοβαρά υπόψιν και ο κίνδυνος που διατρέχει η ελεύθερη επικράτεια της κυπριακής δημοκρατίας και ο κυπριακός ελληνισμός από τις σχέσεις που έχουν συνάψει κάποιες δυνάμεις στην κατεχόμενη επικράτεια μας με τους τσιχαντιστές.
Αν η γραμμή αντιπαράθεσης εξακολουθήσει να είναι διάτρητη και να μπαινοβγαίνει όποιος θέλει σαν να έχουμε μεταξύ μας φιέστες και συνεορτασμούς , τότε ο κίνδυνος να δεχτούμε τρομοκρατικό κτύπημα με εκατόμβες θυμάτων αρχίζει πλέον να γίνεται ορατός.
Εμείς οι εθνικοκοινωνιστές καταθέτουμε την ακόλουθη πρόταση:

  • Όχι στη χρήση των βάσεων που εντάσσουν την Κύπρο στην πολεμική ζώνη.
  • Να τεθεί το ζήτημα της κατάργησης των βάσεων.
  • Να σταματήσει η πολιτική υποταγής στο ΝΑΤΟ και να ανοίξει ο δρόμος αμυντικής συνεργασίας με την Ρωσία.
  • Να επανέλθει η εμπόλεμη κατάσταση με το κατοχικό μόρφωμα και να κλείσουν τα οδοφράγματα.
  • Να κλείσουν τα σύνορα σε κάθε λαθρομετανάστη εισβολέα.

Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα - ΕΔΗΚ