Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Σύλλογος δικηγόρων Λεμεσού: "Ο Ευτελισμός ενός κράτους"


Δημοσιεύουμε κείμενο της Ένωσης δικηγόρων Λεμεσού “Διακαίαρχος” που αναφέρεται στα επεισόδια που προκλήθηκαν στις 17 Νοεμβρίου 2015, μεταξύ μαθητών μας και “τουρκοκυπρίων” οδηγών των οποίων τα οχήματα έφεραν παράνομες πινακίδες του κατοχικού μορφώματος.


 Ο ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ
Κατά τρόπο ευθέως αντί-κείμενο στο Σύνταγμα, στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στη Διεθνή Σύμβαση Προστασίας του Παιδιού και στους κείμενους Νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας, συλλαμβάνονται και σύρονται σε ανακρίσεις και σε αστυνομικά κελιά ανήλικα παιδιά –μαθητές γιατί διαδήλωσαν έμπρακτα την αντίθεσή τους στη συνεχιζόμενη κατοχή της Πατρίδας τους και στη μεθόδευση κατάλυσης της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας κατά τρόπο αντίθετο με το άρθρο 1 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ.
Κατά παράβαση των διεθνώς παραδεδεγμένων νομικών αρχών περί προστασίας της προσωπικότητος και δει ανηλίκων και κατά παράβαση του άρθρου 12 του Συντάγματος, το οποίο κατοχυρώνει το τεκμήριο της αθωότητας, ανήλικα παιδιά παραδίδονται βορά στον Μινώταυρο του εξουσιαστικού κατεστημένου είτε αυτό λέγεται Κόμμα, είτε ΜΜΕ, είτε ΜΚΟ, είτε, δήθεν, ανεξάρτητες αρχές-κακόφημα Επιτροπάτα. Και προς τί όλα αυτά; Για την υποτιθέμενη πρόκληση φθοράς αυτοκινήτων κάποιων λεγομένων τουρκοκυπρίων επιδρομέων και εκμεταλλευτών των κρατικών παροχών της Κυπριακής Δημοκρατίας, της οποίας την εξαφάνιση απεργάζονται.
Κατ΄ αρχάς ουδεμία παρανομία υφίσταται στην όποια πρόκληση φθορών στα οχήματα των λεγομένων τ/κ. Τα οχήματα αυτά φέρουν αριθμούς εγγραφής του παράνομου ψευδοκράτους. Δηλαδή και μόνο η κίνησή τους στις ελεύθερες περιοχές καταλύει το δικαίωμα κυριαρχίας ius imperium της Κ/Δ. Οι ίδιοι λεγόμενοι τ/κ είναι παραβάτες των προνοιών των άρθρων 36 και 47 του Ποινικού Κώδικα. Θα έπρεπε, εάν το Κράτος μας ήταν σοβαρό, με την είσοδό τους στις ελεύθερες περιοχές, τα εν λόγω οχήματα να είχαν κατασχεθεί και οι ιδιοκτήτες τους να είχαν συλληφθεί.
Αντί τούτου, το κράτος οπερέτα της Ζυρίχης, το οποίο οσημέραι καθίσταται αγγλοτουρκικό προτεκτοράτο, συλλαμβάνει τους μαθητές, οι οποίοι, ίσως με ανορθόδοξο τρόπο αλλά πάντως όχι παράνομο, έπραξαν αυτό που αυτό τούτο το Κράτος όφειλε να πράξει. Και ακόμη χειρότερα, δια στόματος του Προέδρου της Δημοκρατίας, αυτό το δοσίλογο Κράτος διακήρυξε την πρόθεσή του να αποζημιώσει τους λεγόμενους τ/κ για τις όποιες φθορές υπέστησαν τα οχήματα τους. Δηλαδή προτίθεται να νομιμοποιήσει την παρανομία αποζημιώνοντάς την. Την ίδια στιγμή νομοθετεί, για να βγάλει στο σφυρί τις περιουσίες χιλιάδων απόρων δανειοληπτών, χωρίς να ιδρώνει το αυτί του. Κατά τρόπο ιδιαίτερα προκλητικό δείχνει εξαιρετική ευαισθησία στον εξευμενισμό των παράνομων καταχραστών των ευεργημάτων της Κ/Δ, τα οποία παράνομα τους διατίθενται από το υστέρημα του Έλληνα Κύπριου φορολογούμενου και ενώ εκατοντάδες νομίμων πολιτών λιμοκτονούν.
Απαιτούμε την άμεση παύση κάθε δίωξης σε βάρος οποιουδήποτε μαθητή και σην παύση κάθε περαιτέρω σπίλωσής τους. Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε έτοιμοι να προσφέρουμε τις νομικές μας υπηρεσίες σε όποιους μαθητές την έχουν ανάγκη.
Ένωση Δικηγόρων Λεμεσού
«Δικαίαρχος»