Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Ε.ΔΗ.Κ.: η θέση μας για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια


Αναφορικά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια η θέση του ΕΔΗΚ είναι πως το κράτος οφείλει να προστατέψει τον λαό και όχι τους τραπεζίτες.
Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, εφόσον οι τράπεζες διεσώθησαν με λεφτά που φορτώθηκαν στο λαό, πρέπει να αποκοπούν από το τραπεζικό κεφάλαιο και να διαχειριστούν από ένα κρατικό φορέα με μέτρο την δίκαιη και ομαλή αποπληρωμή τους, σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητες των οφειλετών που πρέπει να εξετάζονται κατά περίπτωση.

Τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται στον εν λόγω κρατικό φορέα να επιστρέφουν στην κοινωνία μέσα από ένα πρόγραμμά στέγασης νέων οικογενειών στα πλαίσια μιας πολιτικής αύξησης των γεννήσεων.
Αυτός είναι ένας τρόπος να πάρει πίσω ο λαός κάποια από αυτά που του λήστεψαν οι τραπεζίτες.
Αποκοπή των μη εξυπηρετούμενων δανείων και ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής.
Εμείς οι εθνικοκοινωνιστές ταχθήκαμε ενάντια στο μνημόνιο και στην υποταγή του λαού στην τρόικα και στο ντόπιο ληστρικό τραπεζικό σύστημα, συνεπώς η  πρόταση μας αποσκοπεί στην ανατίναξη του προγράμματος και στην εδραίωση μιας λαϊκής οικονομικής πολιτικής που θα ενισχύσει άμεσα την παραγωγική οικονομία αντί τους τραπεζίτες.
Η εθνική οικονομία θα δει άσπρη μέρα μόνο αν σπάσουν τα δεσμά της ντόπιας τραπεζοκρατίας και της τρόικας που την στηρίζει.


Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα - ΕΔΗΚ