Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Απαράδεκτη προχειρότητα Χριστόφια στο Greentree-2

Η δήλωση του προέδρου Χριστόφια αναφορικά με την πολυμερή διάσκεψη και η διαβεβαίωση του πως ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων εθνών κ. Μπαν Γκι Μούν, δεν έχει ξεκαθαρίσει τι ακριβώς εννοεί με αυτό τον όρο  , δείχνει για άλλη μια φορά την απαράδεκτη και ύποπτη προχειρότητα την οποία επιδεικνύει στη διαχείριση του εθνικού μας θέματος.
Ο κ. Χριστόφιας αποδέχθηκε το χρονοδιάγραμμα του Greentree-2 που ορίζει με σαφήνεια ως καταληκτικό στάδιο την πολυμερή διάσκεψη , χωρίς να απαιτήσει διευκρίνηση και ξεκαθάρισμα του όρου , χωρίς να ζητήσει να μάθει ποιοι θα παρευρίσκονται σε αυτή τη διάσκεψη .

Η στάση του κ. Χριστόφια και του επιτελείου που τον ακολουθεί , εγείρει εύλογες υποψίες περί προσχεδιασμένης μεθόδευσης για περαιτέρω αναβάθμιση του κατοχικού μορφώματος και εξίσωση του με την κυπριακή δημοκρατία.
Καταγγέλλουμε στον κυπριακό λαό την φαινομενική προχειρότητα των κρατούντων , καθώς και την σιωπή της αντιπολίτευσης , ως εγχειρήματα σκοτεινών μεθοδεύσεων που οδηγούν σε νέες απαράδεκτες υποχωρήσεις.
Καλούμε το λαό να μην αποδεχτεί σε καμία περίπτωση την εξίσωση της κυπριακής δημοκρατίας με το κατοχικό μόρφωμα .

Γραφείο τύπου και ενημέρωσης
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα - ΕΔΗΚ