Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Μεθοδεύουν αποστρατικοποίηση της Κύπρου υπό την σκιά των αγγλικών βάσεων

Η κυβέρνηση Χριστόφια παρέδωσε πολυσέλιδο πλαίσιο λύσης στα κόμματα.
Για λόγους που συνάδουν με την περιορισμένη και εικονική αντίληψη της δημοκρατίας τους , διακίωμα γνώσης του εν λόγω φακέλου έχει μόνο η κομματική ολιγαρχία δηλαδή οι κομματάρχες και οι πέριξ αυτών συμμορίες που από κοινού με την κυβέρνηση επιβάλλουν συνωμοσία σιγής εις βάρος του λαού.
Ο λαός στη προκειμένη περίπτωση κρίνει μόνο από όσα οι πολιτικές συμμορίες αφήνουν κατά την κρίση και τα συμφέροντα τους να διαρρεύσουν στο τύπο.
Εκ των διαρρευσάντων πληροφοριών, φαίνεται να επιβεβαιώνεται η γραμμή που καθόρισε το κομματικό (λεγόμενο εθνικό) συμβούλιο του Σεπτέμβρη του 2009 , περί αποστρατικοποίησης της Κύπρου με παράλληλη παραμονή των αγγλικών κατοχικών δυνάμεων που εδρεύουν στις αγγλικές βάσεις.

Το πολιτικό κατεστημένο συγχέει το αίτημα της αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων , τουρκικών και αγγλικών , με το δικαίωμα της κυπριακής δημοκρατίας να διατηρεί στρατό και να συνάπτει σχέσεις αμύνης με άλλα κράτη , ασκώντας το αναφαίρετο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης της. Πίσω από αυτή τη θέση της αποστρατικοποίησης είναι έκδηλη η προσπάθεια του κατεστημένου για μετατροπή της κυπριακής δημοκρατίας σε ένα τουρκοσυνεταιριστικό μόρφωμα υπό την στρατιωτική παρουσία και κηδεμονία των αγγλικών κατοχικών δυνάμεων.
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα καταγγέλλει τις ενδοτικές μεθοδεύσεις των κρατούντων και του πολιτικού κομματικού κατεστημένου είς βάρος της ελληνικής Κύπρου.
Καταγγέλλει επίσης την συνωμοσία σιωπής και μηδενικής πληροφόρησης του κυπριακού λαού. Καλούμε το λαό να βρίσκεται σε εγρήγορση για να αντικόψει τα σχέδια της κομματικής ολιγαρχίας και τυραννίας που εμφανίζεται με το προσωπείο της δημοκρατίας.
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια αποστρατικοποίησης ως ακραία αναίρεση της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας και εκφράζουμε για άλλη μια φορά το αίτημα μας για αναβίωση του ενιαίου αμυντικού δόγματος και μετεξέλιξη του σε ενιαίο ελληνικό στρατό που θα προστατεύει τον ενιαίο αμυντικό χώρο των δύο κρατών του ελληνισμού.

Γραφείο τύπου και ενημέρωσης
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ