Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Νέα επίθεση ετοιμάζεται κατά της Κύπρου

Το άρθρο των Ταιμς, που καλεί την ελληνική κυβέρνηση , την κυβέρνηση του μνημονίου , να ασκήσει πιέσεις στους ελληνοκύπριους ώστε να υποχωρήσουν σε λύση εντός του έτους , δεν είναι καθόλου τυχαίο.
Η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδος την οποία προσυπέγραψαν οι κρατούντες θα έχει τραγικές συνέπειες στα εθνικά μας θέματα.
Είναι φανερό πως θα ασκηθούν τρομερές πιέσεις για “κλείσιμο” θεμάτων που αποτελούν εμπόδιο σε ξένα συμφέροντα.
Πίσω από αυτή τη επίθεση βρίσκεται η Μεγάλη Βρετανία και οι συνεταίροι της στη περιοχή, που επιθυμούν λύση συνάδουσα στα συμφέροντα τους και στην επιδιωκόμενη επικυριαρχία που θέλουν να ασκούν στη Κύπρο με δεδομένη και την στρατιωτική παρουσία τους στο νησί , στις κατεχόμενες από αυτούς περιοχές των βάσεων.

Υπό αυτές τις συνθήκες , η Κύπρος οφείλει να ασκήσει πολυδιάστατη πολιτική και με την ευκαιρία του φυσικού αερίου να εμπλέξει στη περιοχή και την Ρωσία.
Αν η Κύπρος αφεθεί στα χέρια των άγγλων και των Ισραηλινών και πορευθεί προς μια πλήρη υποταγή στο ΝΑΤΟ μέσα από μια δεξιά πολιτική αντίληψη την οποία εξήγγειλε ο Νίκος Αναστασιάδης , είναι βέβαιο ότι θα μας επιβληθεί λύση καταστροφική .
Καλούμε όλες τις πατριωτικές δυνάμεις στην Ελλάδα , να επαγρυπνούν , ώστε να αποτρέψουν αντεθνικές πιέσεις προς τη Κύπρο εκ μέρους των κρατούντων .
Μοναδική ελπίδα της Κύπρου είναι η ανατροπή του προσκυνημένου ελλαδικού κατεστημένου και η ανάληψη της ηγεσίας της Ελλάδος από δυνάμεις εθνικές και πατριωτικές.
Στη Κύπρο επίσης είναι χρέος πατριωτικό να αποτραπεί η εκλογή Αναστασιάδη στη προεδρία της κυπριακής δημοκρατίας. Οι εξαγγελθείσες θέσεις του Αναστασιάδη για το κυπριακό , που περιστρέφονται γύρω από λύση χαλαρής ομοσπονδίας , ως και οι μονοδιάστατες γεωπολιτικές κατευθύνσεις που πάγια συντηρεί ο δημοκρατικός συναγερμός , θα βάλουν την πατρίδα σε οδυνηρές περιπέτειες.
 Προβάλλει η αναγκαιότητα όπως κατατεθεί στις ερχόμενες προεδρικές εκλογές η εθνικιστική γραμμή που θα εμβολίσει το κατεστημένο και θα αποτρέψει νέες υποχωρήσεις .
Ας σκεφτούν για άλλη μια φορά όσοι εναντιώνονται στα τεκταινόμενα , πως επείγει να τεθεί στο προσκήνιο το αίτημα της απελευθερωτικής στρατηγικής και ο απελευθερωτικός αγώνας.
Η διάσπαση των δυνάμεων ή η υποστήριξη των επιλογών του κατεστημένου δεν είναι έκφραση πατριωτισμού αλλά πατριδοκαπηλίας.
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα θα είναι στη πρώτη γραμμή του αγώνα , ενάντια στους προσκυνημένους , ενάντια στο πολιτικό κατεστημένο και τις αίολες επιλογές του.
Καμιά υποχώρηση . Διεκδίκηση των δικαίων μας μέχρις εσχάτων.

Γραφείο τύπου και ενημέρωσης
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα - ΕΔΗΚ