Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

“Την Ελλάδα θέλομεν και ας τρώγωμεν πέτρες”


Όσοι προσπαθούν να πείσουν τον κυπριακό ελληνισμό πως μια λύση διζωνικής που θα προνοεί αυτοδιοίκηση των τούρκων σε μια ενιαία εδαφική ζώνη , θα φέρει ειρήνη και ευημερία στο τόπο, είναι άκρως επικίνδυνοι προπαγανδιστές που έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους τον αφελληνισμό της Κύπρου για διάφορους λόγους .
Όποια λύση που θα αποδέχεται τον στόχο της τουρκικής εισβολής , δηλαδή την αυτοδιοικούμενη τουρκική ζώνη , είτε ονομασθεί λύση ομοσπονδιακή , είτε άλλως πως, θα επιβεβαιώσει την ήδη τουρκοποιημένη τουρκοκρατούμενη ζώνη και θα ανοίξει τις πύλες για τον πλήρη εκτουρκισμό της Κύπρου, χωρίς να υπάρξει δυνατότητα ελέγχου νεοεισερχομένων εκ Τουρκίας . ούτε δυνατότητα διαβίωσης ελλήνων στην εν λόγω ζώνη .
Τρανό παράδειγμα κτηνώδους και τρισβάρβαρης συμπεριφοράς είναι η ποιότητα ζωής που έχουν σήμερα οι εγκλωβισμένοι μας στο Ριζοκάρπασο.

Η ίδια κτηνωδία θα συνεχιστεί και στο λεγόμενο τουρκοκυπριακό κρατίδιο που θα καταστεί συνιστώσα μονάδα του ομοσπονδιακού εκτρώματος.
Μια λύση τέτοιας αντίληψης προς την οποία προσβλέπει με κάποιες μικρο-διαφοροποιήσεις σύσσωμο το πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου , θα ανοίξει τις πύλες για απρόσκοπτη διακίνηση και εποικισμό ολόκληρης της Κύπρου από τούρκους εκ Τουρκίας.
Κανένας μηχανισμός δεν θα μπορεί να ανακόψει αυτή την οδυνηρή εξέλιξη , όπως δεν μπορεί σήμερα κανένας μηχανισμός να ανακόψει την είσοδο των λαθρομεταναστών από ελεγχόμενα σύνορα.
 Πόσο μάλλον όταν αυτά τα σύνορα θα ελέγχονται από τους τούρκους.
Έλληνα της Κύπρου μην ακούς τα παραμύθια των προσκυνημένων ότι δήθεν θα υπάρξει ισχυρή κεντρική εξουσία και αστυνομία που θα ελέγχει ποιός θα μπαίνει στη Κύπρο , από την τουρκοδοιηκούμενη ζώνη ή πως θα υπάρχει ευρωπαϊκή δύναμη όπως η FRONTEX που θα ανακόψει την κάθοδο των Τούρκων στο νησί.
Καμιά ασφάλεια δεν θα υπάρξει έναντι αυτού του κινδύνου , ούτε θα μπορέσει να εφαρμοστεί σε βάθος χρόνου κανένα μέτρο αποτροπής του.
Πόσο μάλλον όταν θα υπάρχουν δυνάμεις που δεν θα ενοχλούνται από την τουρκοποίηση του τόπου , δεδομένου ότι όπως πάνε τα πράγματα , το κυρίαρχο ρόλο θα ακούν οι Άγγλοι και συνεταίροι τους στη περιοχή , που ξαφνικά αγάπησαν τον ελληνισμό και θα του προσφέρουν προστασία.
Η Κύπρος θα έχει τη μοίρα της “προστατευόμενης” πόρνης και όχι την αξιοπρέπεια της κυριαρχίας της.
Πάνω από όλα πρέπει να έχουμε την Ελλάδα και “ας τρώγωμεν πέτρες” όπως έλεγαν και οι πατέρες μας που ελευθέρωσαν τη γη μας από τη σκλαβιά.
“Την Ελλάδα θέλομεν και ας τρώγωμεν πέτρες” . Μέσα σε αυτό το σύνθημα περικλείνεται το μέλλον μας , η αξιοπρέπεια μας , η μεγαλοσύνη μας.
Μοναδική λύση είναι ο αγώνας για απελευθέρωση.
Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος - ΕΔΗΚ