Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΔΗΚ

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2011
ΨΗΦΙΣΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ:
Αιτία του προβλήματος είναι το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης και οι αντιδημοκρατικοί και αντεθνικοί όροι που μας επέβαλε.  Η εισβολή και κατοχή είναι το αποκύημα της Ζυριχικής βίας. Κάθε συζήτηση που εδράζεται στους όρους της Ζυρίχης (δικοινοτικότητα, ποσοτοτική συμμετοχή στην εξουσία) αποτελεί αποδοχή μετεξέλιξης του πρώτου κατακτητικού συντάγματος σε ένα δεύτερο κατακτητικό σύνταγμα λαμβάνοντας υπ’ όψη τα δεδομένα της εισβολής. Κάθε λύση που αρνείται την ιστορική αλήθεια της Ελληνικότητας της Κύπρου είναι ενδοτισμός και ραγιαδισμός. Απορρίπτουμε τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία την οποία θεωρούμε ως το δεύτερο κατακτητικό σύνταγμα.
Πρόταση μας είναι:

·         Καλούμε τους τουρκοκύπριους να αποδεχτούν την ισχύουσα πλειοψηφική Κυπριακή Δημοκρατία, να αποδεσμευτούν από το τουρκικό επεκτατισμό και να αποφασίσουν να ζήσουν σε αυτή τη δημοκρατία,  σε συνθήκες απόλυτου σεβασμού των δικαιωμάτων τους ως θρησκευτικής και εθνοτικής εάν επιθυμούν μειονότητος. Να ζήσουν στα πλαίσια ενός κοσμικού κράτους που θα απωθεί κάθε θρησκευτική αντιπαράθεση και παρείσφρηση των θρησκευτικών οργανώσεων στις πολιτικές δομές του.

·         Ζητούμε την επιστροφή όλων των ελλήνων προσφύγων στις εστίες τους καθώς και των τουρκοκυπρίων μετοίκων στις δικές τους.

·         Ζητούμε την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής και των εποίκων μηδενός εξαιρουμένου.

·         .Ζητούμε τη συνδρομή της Ε.Ε και των Η.Ε. για την απόσειση των συνθηκών εγγυήσεων και συμμαχίας ως ασύμβατες με τις τωρινές συνθήκες ενός κράτους μέλους της Ε.Ε. και αποδεχόμαστε ως μοναδική εγγύηση την ελευθερία και τη δημοκρατία που αποτελούν τη βάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Δικαίου.

·         Ζητούμε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος μέσα από ένα ενιαίο εκλογικό σώμα και υπό την αρχή του ένας πολίτης μία ψήφος , για την θέσμιση του πρώτου ελεύθερου συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας .

·         Προτείνουμε την εφαρμογή ενός πλαισίου τοπικής αυτοδιοίκησης όπου θα συμμετέχουν σε διευρυμένους Δήμους και οι τουρκοκύπριοι  ώστε να αποφευχθεί η μόνωση τους και να επιδιωχθεί η ισόρροπη ανάπτυξη και η πρόοδος.

·         Απαιτούμε την άρση της κυριαρχίας των αγγλικών βάσεων η οποία επεβλήθη κατακτητικώ δικαίω και θέτουμε ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης της παραμονής τους,  υπό όρους που να συνάδουν στην αντίληψη της κοινής ευρωπαϊκής άμυνας. Ζητούμε ως εκ τούτου την άμεση παράδοση στη κυπριακή δημοκρατία, των εδαφών που βρίσκονται υπό αγγλική κατοχή πέριξ των στρατιωτικών βάσεων.

·         Ζητούμε από την Ε.Ε να συνδράμει στην επέκταση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στη κατεχόμενη επικράτεια της , όπως η ίδια αποδέχεται και χαρακτηρίζει.

Αυτό είναι σε γενικές γραμμές το πλαίσιο λύσης που προτείνουμε. Σχέδιο ευρωπαικό και δημοκρατικό που θα θέσει τέρμα στους θρησκευτικούς και εθνοτικούς διαχωρισμούς και θα διασφαλίζει  την ειρήνη στη περιοχή .

Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 

(ΣΕΛΙΔΑ 2)

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2011
ΨΗΦΙΣΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)

Θέσεις προς αντιμετώπιση της κατοχής , του ραγιαδισμού , της πλουτοκρατίας και της διαφθοράς :

·         Κλείσιμο των οδοφραγμάτων και υποχρέωση σε κάθε τουρκοκύπριο που θέλει να έχει σχέση με την ελεύθερη επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας να αποκηρύττει εγγράφως την τουρκική κατοχή και να αποδέχεται την ενιαία πλειοψηφική  ευρωπαϊκή δημοκρατία.

·         Αποκήρυξη όλων των υποχωρήσεων του Ζυριχικού κατεστημένου , διακοπή των συνομιλιών και κατάθεση της πρότασης λύσης Ευρωπαϊκής Κυπριακής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

·         Ανανέωση του διπλωματικού σώματος και εκστρατεία διαφώτισης της Ε.Ε , ως και άλλων χωρών ,  περί των ιστορικών πραγματικοτήτων και της ποδοπάτησης των δικαίων του κυπριακού ελληνισμού.

·         Αναβίωση του ενιαίου αμυντικού δόγματος και συνομολόγηση ενιαίου αμυντικού χώρου με την Ελλάδα ως και ενιαίας αποκλειστικής οικονομικής ζώνης.

·         Ειδική φορολόγηση των τραπεζών για την άμυνα.

·         Εθνικοποίηση υπό το υπουργείο αμύνης , μεγάλου μέρους της εκκλησιαστικής περιουσίας που συσσορεύθηκε σε καιρούς χαλεπούς και ανήκει δικαιωματικά στο έθνος. Ενίσχυση της Ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας.

·         Δημιουργία κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας  μη τοκογλυφικής , που θα στηρίξει την οικογενειακή και μικρομεσαία επιχείρηση ανταγωνιστικά προς τις ληστρικές ιδιωτικές τράπεζες.

·         Δημιουργία επιχειρήσεων σε νευραλγικούς τομείς , λαϊκής συμμετοχής υπό την στήριξη και καθοδήγηση του κράτους . Οι ημικρατικοί οργανισμοί να τεθούν σε λαϊκή βάση.

·         Κρατικοποιήσεις πλούτου που συσσορεύθηκε με δόλια ή παράνομα μέσα. Όπως για παράδειγμα μέσα από την απάτη του χρηματιστηρίου ή από εμπόριο ναρκωτικών .

·         Δήμευση της περιουσίας σε δημοσίους υπαλλήλους που χρηματίζονται και ισόβια εξορία μετά την έκτιση της ποινής τους. Το χέρι που θα απλώνεται για να ληστεύει το λαό πρέπει να κόβεται. Το ίδιο μέτρο πρέπει να εφαρμόζεται  σε κάθε μορφή διαφθοράς.

·         Στήριξη της αγροτικής παραγωγής για παραμονή του αγροτικού κόσμου στη γη του. Αναδιανομή της αγροτικής ανεκμετάλλευτης γης στους κατ’ επάγγελμα αγρότες.

·         Συμμετοχή των εργατών στη διοίκηση και τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών επιχειρήσεων.

·         Λουκέτο σε κάθε επιχείρηση που εργοδοτεί λαθρομετανάστες και εκμεταλλεύεται κάθε μορφή παράνομης και ανασφάλιστης εργασίας.

·         Κατάργηση επιδομάτων σε τουρκοκύπριους και μετανάστες. Εκδίωξη όλων των λαθρομεταναστών.

·         Εξισορρόπηση δικαιωμάτων ανάμεσα στους εργάτες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Κατάργηση όλων των προνομίων.

·         Στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας με παροχή αγροτικών γαιών , χαλίτικων οικοπέδων , αύξηση αφορολογήτου ορίου και παροχή κάθε διευκόλυνσης και προτεραιότητας.

·         Ισομερής συμμετοχή των πολιτικών κομμάτων, των παραγωγικών ενώσεων και των τοπικών κοινοτήτων στη νομοθετική εξουσία.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ-ΑΝΑΘΕΣΜΙΣΗ-ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ