Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΝΕΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΠΡΟΟΙΩΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ


Το νέο πακέτο προτάσεων που κατέθεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο κ. Χριστόφιας στην ουσία Αμμοχωστοποιούν το κυπριακό και εκτός αυτού οι παραχωρήσεις προς τους κατακτητές για επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου συνιστούν εθνική μειοδοσία . Διότι κατά πρώτον αναιρούν το ψήφισμα 550/1984 που προνοούσε άνευ όρων επιστροφή της Αμμοχώστου και κατά δεύτερο προλαμβάνουν την συνολική λύση για την οποία θα αποφασίσει ο λαός και δημιουργούν διχοτομικά δεδομένα . Στη περίπτωση αυτή ο κ. Χριστόφιας ενεργεί ερήμην της λαϊκής θέλησης . Ουδέποτε έλαβε εντολή από λαό να παραχωρήσει το απευθείας εμπόριο Ε.Ε. – κατεχομένων και το άνοιγμα των κεφαλαίων προς ανεμπόδιστη ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε με αντάλλαγμα την επιστροφή της Αμμοχώστου .Οι αντιδράσεις των προσφύγων σε αυτή τη τροπή των πραγμάτων μέσα από τις οργανώσεις των Κερυνιωτών κυρίως ως και αυτής της δημάρχου της Κερύνειας αφήνουν παγερά αδιάφορο τον πρόεδρο της δημοκρατίας .Όλα δείχνουν πως η Κερύνεια έχει εγκαταλειφθεί στους τούρκους .Η εγκατάλειψη όμως της Κερύνειας ισοδυναμεί με εγκατάλειψη ολόκληρης της Κύπρου στους κατακτητές .
Στη πρόταση Χριστόφια οι τούρκοι δεν απαντούν με ένα ναι ή ένα όχι . Οι τούρκοι ξέρουν να παίζουν σωστά το παιχνίδι της διπλωματίας και από ότι διαδίδεται ίσως προτείνουν επιστροφή των Βαρωσιωτών στην περίκλειστη πόλη αλλά υπό τουρκική διοίκηση . Σε αυτή τη περίπτωση η Τουρκία θα φανεί διαλλακτική αλλά ταυτόχρονα θα πιέσει τις καταστάσεις για μια ταχεία και συνολική λύση . Θα έχουν επίσης στα χέρια τους οι τούρκοι αποδοχή της τουρκικής διοίκησης από τους ίδιους τους πρόσφυγες που θα σπεύσουν να επιστρέψουν στη περίκλειστη πόλη χωρίς να υπολογίσουν τις συνέπειες .Οι σοφοί επιτελάρχες της υποχώρησης πήγαν να στήσουν παγίδα στους τούρκους και στο τέλος θα ρίξουν εντός τον κυπριακό ελληνισμό .
Έτσι οι τούρκοι θα έχουν ταυτόχρονα δύο παράλληλους δρόμους να ακολουθήσουν για την εφαρμογή των σχεδίων τους . Ο ένας , ο δρόμος της συνολικής λύσης και ο άλλος , ο δρόμος της αποσπασματικής λύσης .Και στις δύο περιπτώσεις η Κύπρος είναι χαμένη , όταν μάλιστα οι τούρκοι θα προχωρούν είτε από τον ένα είτε από τον άλλο δρόμο ή και από τους δύο , στη δική μας πλευρά θα επικρατεί το χάος του διχασμού του προσφυγικού κόσμου υπό την αρωγή των τραπεζών που θα δανειοδοτήσουν την επιστροφή στην Αμμόχωστο κάτω από τουρκική διοίκηση . Ένας διχασμός που θα επεκταθεί σαν πυρκαγιά σε ολόκληρο τον κυπριακό ελληνισμό με καταστροφικές συνέπειες .
Η σπορά εν μέσω τριβόλων και ακανθών προοιονίζει πικρούς θερισμούς .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ