Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΚΕΝΗ ΝΟΗΜΑΤΟΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρης πρότεινε , σε δηλώσεις του στα κυπριακά μέσα ενημέρωσης ύστερα από συναντήσεις που είχε με ηγέτες πολιτικών κομμάτων, κοινή σύσκεψη όλων των πολιτικών κομμάτων Κύπρου και Ελλάδος προς αντιμετώπιση των τουρκικών μεθοδεύσεων . Τόνισε μάλιστα χαρακτηριστικά με ποδοσφαιρικούς όρους ότι δεχόμαστε πίεση στη μικρή περιοχή με κίνδυνο να δεχθούμε γκολ , πέναλτι , ή αυτογκόλ .
Η περιγραφή της κατάστασης από τον κ. Καρατζαφέρη δεν θα απείχε της πραγματικότητας εάν προσέθετε ως κυρία αιτία αυτής την ακραία υποχωρητικότητα των κρατούντων . Όσο για την πρόταση για συνδιάσκεψη των κυπριακών και ελληνικών κομμάτων ακούγεται από την εποχή διακυβέρνησης Κληρίδη και εκτός του ότι δεν έγινε ποτέ εάν γίνει στη παρούσα κατάσταση απλώς θα επιβεβαιώσει την γραμμή της υποχώρησης και του ραγιαδισμού .Διότι εξ όσων γνωρίζουμε κανένα από τα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν προτείνει μια νέα στρατηγική αντιμετώπισης του προβλήματος .
Σε αυτό το αδιέξοδο που βρίσκονται οι στρατηγικές μας επιλογές , εκείνο που έχουμε ανάγκη δεν είναι την ανακύκλωση της παρακμής μέσω ανούσιων συσκέψεων αλλά συγκεκριμένες προτάσεις και ανατρεπτικό πολιτικό λόγο . Πράγμα που ως φαίνεται δεν έχει τη δύναμη να κάνει ο κ. Καρατζαφέρης και το κόμμα του .
Τουναντίον διαπιστώνουμε στις εν Κύπρω επισκέψεις του μιαν έρπουσα διπλωματία που απολήγει σε ανοικτή υποστήριξη των επιλογών Χριστόφια κάτω από τον άκυρο τίτλο «συζητούμε χωρίς να υπογράφουμε». Αποσιωπά όμως ο κ. Καρατζαφέρης το γεγονός ότι αυτά που συζητούμε και καταθέτουμε στο τραπέζι των συνομιλιών καταγράφονται και δεν ξεχνιούνται ούτε από τους τούρκους ούτε από τον ΟΗΕ , ούτε από την Ε.Ε..
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ