Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ 1977

Οι νέες προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Χριστόφιας επικεντρώνονται στη «διασύνδεση της συζήτησης τριών κεφαλαίων του Κυπριακού στη διαδικασία των συνομιλιών: του περιουσιακού, των εδαφικών αναπροσαρμογών και της μετανάστευσης, ιθαγένειας, αλλοδαπών και ασύλου..» Σε αυτά τα τρία θέματα προστίθεται και η πρόταση για επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου με αντάλλαγμα το απευθείας εμπόριο Ε.Ε και άλλων χωρών με τα κατεχόμενα ως και το άνοιγμα των κεφαλαίων προς ένταξη της Τουρκίας στη Ε.Ε.. Στο πρώτο θέμα των τριών κεφαλαίων ας σημειωθεί ότι υπάρχουν ήδη οι προτάσεις για αποδοχή 50.000 εποίκων αλλά και η αποδοχή του σκεπτικού που προτείνουν και οι τούρκοι για επίλυση του εδαφικού μέσω αποζημιώσεων , ανταλλαγών και παραχωρήσεων μη ιδιωτικής γης δηλαδή κρατικής , εθνικής γης .τούτο περιέχει ο όρος αναπροσαρμογή , δηλαδή εκχώρηση πατρώας γης στους κατακτητές .Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η άμεση εφαρμογή της διζονικότητας που συμφωνήθηκε το 1977 από τον Μιχάλη Μούσκο-Μακάριο και τον Ντενκτάς . Τούτο θα συνεπάγει και την αυτάρκεια και βιωσιμότητα της οικονομίας των κατεχομένων . Βέβαια η προπαγάνδα του ενδοτισμού που διαπρέπει στην αλλοίωση των ονομάτων , ονομάζει αυτή τη προδοτική υποχώρηση και παραχώρηση , « ενότητα της οικονομίας και του εδάφους» .
Από τον Μάρτιο του 2010 που διανεμήθηκε στο λαό το πολυσέλιδο προπαγανδιστικό έγγραφο με τίτλο «Κύπρος και ομοσπονδία» φάνηκε ξεκάθαρα ότι οι κρατούντες θα βαδίσουν προς ολοκλήρωση της προδοσίας του 1977 .Δεν είναι τυχαίο που στο εν λόγω έγγραφο γίνεται εκτενής αναφορά στις συμφωνίας κορυφής του 1977 και στον Μακάριο . Αφού επένδυσαν στην ηρωοποίηση του Μιχάλη Μούσκου- Μακάριου επί σειρά ετών τώρα περιμένουν να δρέψουν τους καρπούς αυτής της ηρωοποίησης . Και ο καρπός αυτός δεν είναι άλλος από την παθητική στάση του κυπριακού ελληνισμού στα σχεδιαζόμενα .
Η επιστράτευση του Κάρογιαν σε αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο έχει και αυτή τη σημασία της. Θέλουν να δείξουν προς διάφορες κατευθύνσεις μιαν ευρεία συναίνεση και ενότητα του
πολιτικού κατεστημένου την οποία θα στρέψουν ενάντια σε κάθε αντίθετη άποψη . Με το τέχνασμα αυτό προσπαθούν να επισκιάσουν την άρνηση του κυπριακού ελληνισμού να δεχθεί τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία , άρνηση που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις πέραν του 74% , με την λεγόμενη ενότητα του πολιτικού κόσμου .
Μπροστά σε αυτό το στρατήγημα των κρατούντων περιμένουμε και καταγράφουμε τις αντιδράσεις . Ήδη οι φωνασκούντες στο ΔΗΚΟ αποδέχθηκαν το φίμωτρο του Καρογιαν . Θα δούμε αύριο ποια θα είναι η θέση των υπολοίπων .
Στο μεταξύ παρατηρείται μια προσπάθεια διείσδυσης και καπελώματος του αντιομοσπονδιακού χώρου από διάφορα πληρωμένα ανθρωπάκια του κατεστημένου . Θα τα πούμε με αυτούς τους υπονομευτές την ώρα που θα ηχήσουν τα τύμπανα της εφόδου .
Κεντρικός στόχος της άμυνας και της επίθεσης παραμένει το εθνικό ζήτημα Κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού που σχεδιάζεται από το κατεστημένο πρέπει να αντιμετωπισθεί με νηφαλιότητα και να καταγγελθούν αυτοί που θα ενδώσουν στα σχέδια του .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ