Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Εκπρόσωπος του ΕΥΡΩΚΟ ανέφερε χθες σε δήλωση του ότι ο κ. Χριστόφιας δεν γνωστοποίησε το νέο πακέτο προτάσεων που κατέθεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στα κόμματα . Μπορούμε να φανταστούμε την σοβαρότητα που επικρατεί στο λεγόμενο εθνικό συμβούλιο όταν οι συμμετέχοντες αγνοούν το περιεχόμενο των προτάσεων της πλευράς μας ενώ το γνωρίζουν οι τούρκοι και οι εγγλέζοι . Το πολιτικό κατεστημένο θα ήταν για γέλια εάν δεν διαπραγματευόταν το μέλλον του κυπριακού ελληνισμού . Συζητούν για να μας επιβάλουν μια λύση χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενο των προτάσεων αυτών ο λαός . Συμπεριφέρονται σαν να είμαστε σκυφτοί και ελεεινοί ραγιάδες που μπορεί να περνά από το μυαλό τους να ζητήσουν τα παιδιά μας για τα χαρέμια τους . Επιδιώκουν να μας επιβάλουν ένα ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ , γιατί αυτό είναι το πραγματικό όνομα της επιδιωκόμενης λύσης , μέσα από μια αγωνιώδη προσπάθεια μη διαρρεύσει τίποτα προς το λαό. Προφανώς για να αποτρέψουν αναμενόμενες αντιδράσεις .
Το ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ δεν θα περάσει , όπως πέρασε το πρώτο . Τα πράγματα σήμερα είναι διαφορετικά. Είμαστε ισότιμο μέλος της Ε.Ε. και διεκδικούμε την αναθεώρηση του πρώτου κατακτητικού συντάγματος που μας επέβαλαν οι κατακτητές και οι προδότες . Θέλουμε ένα σύνταγμα που θα παραχθεί μέσα από την ελεύθερη λαϊκή βούληση στα πλαίσια των δημοκρατικών αξιών της Ευρώπης . Αυτό το ελεύθερο και δημοκρατικό σύνταγμα που δικαιούται ο λαός μας είναι η προϋπόθεση της απελευθέρωσης του από τους κατακτητές . Κάθε διεργασία που οδηγεί σε ένα δεύτερο κατακτητικό σύνταγμα ερήμην της θέλησης του λαού καταδικάζει τον ελληνισμό της Κύπρου σε θάνατο .
Κάνουν όμως ένα λάθος οι κρατούντες . Νομίζουν ότι η ισχύς της εξουσίας που διαθέτουν είναι απεριόριστή . Ξεχνούν ότι η ισχύς αυτή μπορεί να καταλυθεί με χίλιους τρόπους από την πυρφόρο εθνική λαϊκή βούληση . Ας εύχονται να μην ηχήσουν μέσα στην ανέμελη ζωή τους οι φοβερές σάλπιγγες της λαϊκής οργής .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ