Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΡΗΞΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Κεντρικός άξονας των νέων προτάσεων του κ. Χριστόφια στις διαπραγματεύσεις είναι η επιστροφή της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων με ανταλλάγματα το άνοιγμα των παγωμένων κεφαλαίων προς ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. και το άνοιγμα αμέσων εμπορικών σχέσεων των κατεχομένων με την Ε.Ε.
Είχαμε προβλέψει και καταγγείλει από καιρό την αρνητική αυτή εξέλιξη . Με το τέχνασμα αυτό της Αμμοχώστου οι δυνάμεις που υποστηρίζουν την διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία πετυχαίνουν να αμμοχωστοποιήσουν το κυπριακό και να διχάσουν τον προσφυγικό κόσμο . Με φόντο την αναδόμηση της ερειπωμένης πόλης και το όφελος που θα προκύψει από αυτή σε εργολάβους και τράπεζες , εξασφαλίζουν μια ισχυρή οικονομική βάση συμπαράστασης στη πολιτική του ενδοτισμού .Εκείνο που απομένει στους σχεδιαστές της διζωνικής είναι να ικανοποιήσουν ένα μεγάλο μέρος των υπολοίπων προσφύγων με δελεαστικές αποζημιώσεις ώστε να επιτύχουν την εκχώρηση της πατρώας γης στους κατακτητές . Με λίγα λόγια θέλουν να εξαγοράσουν τη συναίνεση του λαού στα σχέδια τους . Εάν παράλληλα με αυτή τη κίνηση έχουν εξασφαλίσει και την συναίνεση των πολιτικών κομμάτων ολόκληρου του κατεστημένου στην κεντρική αντίληψη της λύσης και όχι στις λεπτομέρειες τότε η επιβολή της λύσης φαντάζει σε αυτούς μια εύκολη υπόθεση..
Αναφορικά με το αντιομοσπονδιακό μέτωπο στρατηγούν ήδη την διάσπαση του και μεθοδεύουν κινήσεις αποπροσανατολισμού και σύγχυσης . Στο εξής θα προβάλλεται από το μέτωπο του ενδοτισμού ότι προάγει τον αποπροσανατολισμό και τη σύγχυση και θα φιμώνεται και λασπολογείται ότι προάγει την ενότητα και τον ενιαίο πολιτικό λόγο του αντιομοσπονδιακού μετώπου .
Στην ουσία οι νέες προτάσεις Χριστόφια δημιουργούν ρήξη ανάμεσα στο προσφυγικό κόσμο και προοιωνίζουν ευρύτερη ρήξη που δεν αποκλείεται να φτάσει στη σύγκρουση . Αυτό το δρόμο επέλεξαν οι κρατούντες για να επιβάλουν το ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ( διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία)
Ο αγών προδιαγράφεται σκληρός .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ