Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ


Η άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους υπήρξε ένα βαρύτατο πλήγμα κατά του ελληνογενούς δυτικού πολιτισμού. Έκτοτε εγκαταστάθηκε στον Ελληνικό χώρο της Μικράς Ασίας μια στυγερή και κτηνώδης βαρβαρότητα, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα με εκδηλώσεις κτηνωδίας που θυμίζουν τα εγκλήματα που οι Τούρκοι διέπραξαν κατά του πολιτισμού. Βιβλιοθήκες κάηκαν, αρχαίοι ναοί και αγάλματα, όσα επιβίωσαν από την μανία του θρησκευτικού φανατισμού, κατεστράφησαν και επεβλήθη σ’ όλη την Οθωμανική επικράτεια η ακαλαισθησία, η αγνωσία , η βίαιη εκμετάλλευση των σωμάτων και των ψυχών των λαών και των εθνών που βογκούσαν κάτω από τον ζυγό της. Η μακρά Οθωμανική κατοχή δεν έδωσε απολύτως τίποτα στον πολιτισμό ώστε να δικαιολογεί την σημερινή έπαρση του Νταβούτογλου. Ο τουρκισμός υπήρξε η απόλυτη άρνηση κάθε προόδου και πολιτισμού.
Η Ευρώπη πρέπει επιτέλους να αναγνωρίσει αυτή την αλήθεια και να θέσει φραγμό στην προσπάθεια εισόδου της Τουρκίας στον Ευρωπαϊκό πολιτισμικό χώρο. Να κατανοήσει ότι το Τουρκικό κράτος στηρίζεται πάνω στο έγκλημα, στηρίζεται στις γενοκτονίες των γηγενών λαών της Μικράς Ασίας, των Ελλήνων, των Κούρδων, των Αρμενίων, των Ασσυρίων. Συνέχεια της αλώσεως είναι η σφαγή των Ελλήνων της Ιωνίας την οποία μάλιστα γιορτάζουν οι τούρκοι, είναι η εκδίωξη των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως, της Ίμβρου και της Τενέδου, είναι η εισβολή και κατοχή της Κύπρου, είναι οι απαράδεκτες διεκδικήσεις στο Αιγαίο και στη Θράκη.
Αξίζει κανείς να δει τις εικόνες της δολοφονίας του Τάσου Ισαάκ όπου δεκάδες μαινόμενοι τούρκοι και τουρκοκύπριοι χτυπούν με σιδερολοστούς τον ανυπεράσπιστο, άοπλο και κατακείμενο στη γη Τάσο Ισαάκ, για να καταλάβει ότι σε τίποτα δεν έχει αλλάξει ο κτηνομογγολικός χαρακτήρας του τούρκου.
Τιμώντας τη μνήμη και την θυσία του τελευταίου αυτοκράτορα, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, αποκηρύττουμε κάθε συμβιβασμό που οι τωρινοί γραικύλοι διαπράττουν με τους φονιάδες και άρπαγες της γης μας.
Η πατρίδα και η ελευθερία δεν παζαρεύονται, δεν γίνονται αντικείμενο του «πάρε-δώσε».
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ