Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΓΓΛΟ-ΤΟΥΡΚΟ-ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Η ένταξη της Κύπρου το 2004 στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) σήμανε την αφετηρία αλλαγής των γεωπολιτικών δεδομένων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που εκτείνεται προς Β. Αφρική και Μέση Ανατολή .Έγκριτοι αναλυτές των γεωπολιτικών εξελίξεων επιβεβαιώνουν το γεγονός της γεωστρατηγικής αναβάθμισης του χώρου της Κύπρου ως προς την εξακτίνωση της Ευρωπαϊκής βούλησης δια της Κύπρου στις γειτνιάζουσες περιοχές .
Τα πλεονεκτήματα αυτής της γεωπολιτικής αλλαγής θα διαφανούν πλήρως με την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής πολιτικής άμυνας και ασφάλειας. Η συνθήκη της Λισσαβόνας αναφέρει ρητά την πρόνοια στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των κρατών–μελών για αναβάθμιση των εθνικών αμυντικών δυνατοτήτων ξεχωριστά αλλά και της Ευρωπαϊκής άμυνας ως συνόλου .


Από την εξέλιξη αυτή πλήττονται άμεσα τα συμφέροντα της Αγγλίας με τις βάσεις που διατηρεί στη Κύπρο , τις οποίες «εξασφάλισε» μέσα από τη συνθήκη της Ζυρίχης που αποτελούσε παράταση της αποικιοκρατίας με άλλη μορφή . Πλήττονται επίσης και τα συμφέροντα της Τουρκίας διότι δυνητικά θα ανατραπούν τα κατακτητικά σχέδια της αφού θα είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί το δίκαιο της Κυπριακής Δημοκρατίας που για πρώτη φορά στην ιστορία μας συμπίπτει με το συμφέρον της Ευρώπης .Το Ισραήλ προσέτι θα χάσει τις υπηρεσίες που απολαμβάνει από την παραμονή των αγγλικών βάσεων στο νησί .
Αυτός είναι και ο λόγος που αυτές οι τρεις δυνάμεις , της Αγγλίας , της Τουρκίας και του Ισραήλ προσπαθούν να προλάβουν τον χρόνο , να προλάβουν τις εξελίξεις και να «νομιμοποιήσουν» την παρουσία τους στο νησί μέσω μιας «λύσης του κυπριακού» .
Γνωρίζουν πολύ καλά πως αν η Κύπρος επιμείνει στη διεκδίκηση των δικαίων της ο χρόνος μετρά υπέρ της και εναντίον εκείνων που την επιβουλεύονται .
Αυτός είναι και ο λόγος που πιέζουν με χίλιους τρόπους την επίσπευση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν το συντομότερο δυνατό στη «λύση του προβλήματος»
Σε αυτή τους τη προσπάθεια βρίσκουν σύμμαχο και συνοδοιπόρο τους , το πολιτικό κατεστημένο του τόπου με προπομπό το ΑΚΕΛ και την κυβέρνηση Χριστόφια .
Αυτό το αγγλόδουλο κατεστημένο εξυπηρετεί τις αγγλο-τουρκο-σιωνιστικές δυνάμεις με την άρνηση του να συνταχθεί στο αμυντικό γίγνεσθαι της Ε.Ε. που θα σήμαινε άμεση ένταξη της Κύπρου στο Συνεταιρισμό για την ειρήνη και με την κατάθεση στο τραπέζι των συνομιλιών την καταστροφική πρόταση της αποστρατικοποίησης .Το ΑΚΕΛ πρωτοστατεί σε αυτές τις θέσεις ενώ ο ΔΗΣΥ συναινεί στις εσπευσμένες και ταχύρυθμες διαδικασίες λύσης στα πλαίσια μάλιστα διεθνούς ή διευρυμένης διάσκεψης όπως την ονομάζουν . Το κοινό ανακοινωθέν του εθνικού συμβουλίου τον Σεπτέμβριο του 2009 φέρει και τα άλλα κόμματα της κυπριακής βουλής να συμφωνούν επισήμως με την γραμμή της αποστρατικοποίησης
Η μαύρη προπαγάνδα του πολιτικού κατεστημένου οργιάζει επίσης στα λαϊκά στρώματα με επίκεντρο την εγκατάλειψη της Κύπρου από την Ελλάδα ειδικά υπό την οικονομική κρίση στην οποία περιέπεσε .Αυτό το αντεθνικό ψέμα το βρίσκουμε καθημερινά μπροστά μας στις διαφωτιστικές εξορμήσεις μας προς το λαό .Είναι ένα ψέμα που ισοπεδώνει κυριολεκτικά το σθένος του λαού μας και τον καθιστά ανίκανο να αντισταθεί στην υποχώρηση των κρατούντων. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδος «Σημερινή» στις 4-5-2010 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Ε. Βενιζέλος «ζήτησε αναβάθμιση του μνημονίου συνεργασίας Κύπρου - Ελλάδος ώστε η Ελληνική Αεροπορία και το Ελληνικό Ναυτικό να μπορούν να ενεργούν στην περιοχή της Κύπρου με τις ευλογίες της Ε.Ε.» Δυστυχώς όμως , το πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου ακολουθεί άλλη γραμμή.
Το συμπέρασμα είναι ένα : Με στρατηγική διεκδίκησης του δικαίου μας , με ευθυγράμμιση με το αμυντικό γίγνεσθαι της Ε.Ε. , με αναβάθμιση της άμυνας μας με την Ελλάδα , ο χρόνος θα λειτουργήσει υπέρ μας.
Να κατατεθεί άμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα Ηνωμένα Έθνη ολοκληρωμένη εθνική διεκδικητική πρόταση και να σταματήσει άμεσα κάθε υποχώρηση . Μέσα από αυτό το δρόμο είμαστε βέβαιοι πως η πατρίδα μας θα νικήσει.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ