Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ

Οι μεθοδεύσεις του επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για άνοιγμα εμπορικών σχέσεων με τα κατεχόμενα και παράκαμψη της νόμιμης κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας , αποτελεί στην ουσία πράξη έμμεσης αναγνώρισης της κατοχής .
Αντιβαίνει επίσης στη πράξη προσχώρησης , σύμφωνα με την οποία τα κατεχόμενα είναι τμήμα της κυπριακής δημοκρατίας που τελεί υπό κατοχή από μια ξένη δύναμη εισβολής , την Τουρκία . Εκείνο που ξέχασαν να προσθέσουν και να καταγγείλουν οι κρατούντες και συνομιλούντες , είναι την αγαστή σχέση και συνεργασία των τουρκοκυπρίων με την τουρκική κατοχική δύναμη . Η ορθή περιγραφή της κατοχικής κατάστασης αποφεύχθηκε στα πλαίσια της ευρύτερης υποχώρησης που ανέλαβε επαγγελματικά το μειοδοτικό κατεστημένο του τόπου .


Εάν η πράξη διάνοιξης εμπορικών σχέσεων γίνει υπό καθεστώς σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τρίτη χώρα , όπως φημολογείται , σημαίνει πως το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου αποκόπτεται από την Κυπριακή Δημοκρατία και παραχωρείται στη Τουρκία . Μια τέτοια πράξη δεν έχει καμία σχέση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το διεθνές δίκαιο. Αν η κομισιόν εξακολουθήσει να πιέζει προς την κατεύθυνση αυτή , τότε πρέπει να της υπενθυμίσουμε πως οφείλει να εφαρμόσει το αυτό δίκαιο σε ολόκληρη την Ευρώπη αναφορικά με τις μειονότητες.. Επειδή αυτά λέγονται διαρκούσης της Ισπανικής προεδρίας θα έπρεπε πρώτα η Ισπανία να αντιδράσει γιατί αυτό έχει προεκτάσεις και στο εσωτερικό της με τους Βάσκους και τους Καταλανούς. Αν ο επίτροπος διεύρυνσης θέλει να σπείρει ανέμους, τότε θα θερίσει θύελλες ολόκληρη η Ευρώπη.
Δεν γνωρίζουμε ποια είναι η γραμμή που δόθηκε στα υπουργεία εξωτερικών , Ελλάδος και Κύπρου , προς αντιμετώπιση αυτής της απειλής . Το βέβαιο είναι ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα .
Δημοσιογραφικές πληροφορίες όμως , φέρουν το πολιτικό κατεστημένο της Ελλάδος και της Κύπρου να «αξιοποιούν» την απειλή της κομισιόν για να επισπεύσουν τις διαδικασίες που θα μας φέρουν ενώπιον σχεδίου λύσης μέσα από διπλό δημοψήφισμα. Με τον ίδιο τρόπο που χειρίστηκαν την αρνητική απόφαση του ΕΔΑΔ , θα χειριστούν και αυτό το ζήτημα και ότι άλλο προκύψει στην πορεία .Ο μέγιστος κίνδυνος για τη πατρίδα είναι δυστυχώς το πολιτικό κατεστημένο της υποχώρησης .
Η μοναδική δύναμη που μπορεί να αναπτύξει στρατηγική αντιμετώπισης των εθνικών κινδύνων ενάντια στον ενδοτισμό και το ξεπούλημα της πατρίδος , είναι ο εθνικισμός ως δύναμη διεκδίκησης εξουσίας. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι κρατούντες. Γνωρίζουν τις πολιτικές δυνατότητες του εθνικισμού και ανησυχούν για τυχόν ενδυνάμωση του. Για να απωθήσουν τον εθνικισμό στο περιθώριο και να καταπνίξουν τη φωνή του ενισχύουν με κάθε τρόπο την ακροδεξιά που είναι όργανό τους προκειμένου να φέρουν σύγχυση στις τάξεις των εθνικιστών , αποδιοργάνωση και αποπροσανατολισμό . Θέλουν να έχουν ακροδεξιά συμφύρματα , όπως είναι στην Ελλάδα το ΛΑ.Ο.Σ. ώστε να εγκλωβίζουν σε αυτά τα αναχώματα λαϊκές εθνικές δυνάμεις , με πλαστικές σημαιούλες και εύηχα συνθήματα .
Στη Κύπρο γνωρίζουμε πολύ καλά τη συντονισμένη επίθεση φιλίας και συνεργασίας που εξαπόλυσε το κατεστημένο με τα σκυλιά της ακροδεξιάς . Δεν θα επιτρέψουμε να γεννηθεί ένα δεύτερο ΛΑ.Ο.Σ. στη Κύπρο και ας το λάβουν υπ’ όψιν τους . Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα δεν θα επιτρέψει την καταστροφική διείσδυση της ακροδεξιάς στις τάξεις του .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ