Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε στο ετήσιο συνέδριο της ΠΑΣΥΔΥ, ο πρόεδρος της δημοκρατίας κ. Χριστόφιας κάλεσε τους δημοσίους υπαλλήλους να αυξήσουν την παραγωγικότητα τους ώστε να μην είναι αναγκαία η περαιτέρω διόγκωση του δημοσίου τομέα . Παραδέχθηκε ότι υπάρχει ένας υπέρογκος κρατικός μηχανισμός που λειτουργεί με υπέρογκες κρατικές δαπάνες , ένας μηχανισμός που αν κρίνουμε από τα μέτρα που προτείνει ο πρόεδρος για να καταστεί αποτελεσματικός, παρουσιάζει μειωμένη παραγωγικότητα , απαρχαιωμένες δομές που συντηρούν την αδιαφάνεια, τον παρασιτισμό και την αναξιοκρατία Αυτόν τον σάπιο και αναποτελεσματικό μηχανισμό κάλεσε ο κ. Χριστόφιας σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της φοροδιαφυγής. Οι κρατικοί μηχανισμοί που δημιουργούνται από αμαρτωλά καθεστώτα δεν διορθώνονται αλλά καταρρέουν, αυτό το γνωρίζει ο κ. Χριστόφιας από το σάπιο Σοβιετικό καθεστώς που κάποτε πίστεψε.

Η οικονομική κρίση ανέδειξε πως ένα από τα μεγάλα προβλήματα αυτής της κοινωνίας είναι ο αντιπαραγωγικός δημόσιος τομέας που στήθηκε όλα αυτά τα χρόνια αφαιμάσσοντας και συρρικνώνοντας στο έπακρο τον ιδιωτικό τομέα , την ιδιωτική πρωτοβουλία. Παρήχθη αυτός ο υπέρογκος μηχανισμός για να στηρίξει αντεθνικές εξουσίες που απετέλεσαν τους στυλοβάτες του καπιταλισμού πάνω σε σοσιαλίζουσες υποδομές. Η υπεραξία του εθνικού πλούτου διοχετεύθηκε, αυτήν την περίοδο συνύπαρξης σοσιαλισμού και καπιταλισμού, σε μια παρασιτική τάξη δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών με υπέρογκους μισθούς αφενός, και αφετέρου στο ντόπιο και διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Οι κοινωνικές δυνάμεις που αφαιμάχθηκαν μέσα από αυτή την συμπαιγνία είναι ο αγροτικός κόσμος, οι οικογενειακές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εργάτες του ιδιωτικού τομέα. Αυτές τις καταπιεσμένες τάξεις καλείται ο εθνικισμός να στηρίξει μέσα από ένα νέο κράτος λαϊκό και εθνικό που θα αντιπαλέσει τα συμφέροντα της χρηματοπιστωτικής πλουτοκρατίας, θα συρρικνώσει στο ελάχιστο τον δημόσιο τομέα, κατευθύνοντας την ενεργητικότητα αυτής της αδρανούς μάζας στον ιδιωτικό τον οποίο θα στηρίξει το κράτος.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση της Κυπριακής οικονομίας τα άμεσα μέτρα που απαιτούμε να ληφθούν είναι, όχι η ηθική βελτίωση των διαφόρων αργόμισθων και παρασίτων αλλά η άμεση συρρίκνωση του δημόσιου τομέα με τα εξής μέτρα:
§ Ανατροπή του καθεστώτος των ημικρατικών οργανισμών. Όσοι οργανισμοί κρίνονται ζωτικής σημασίας για την λειτουργία του κράτους να κρατικοποιηθούν πλήρως, ενώ όσοι οργανισμοί αποτελούν εμπορικές επιχειρήσεις να ιδιωτικοποιηθούν πλήρως. Οι οργανισμοί εκείνοι οι οποίοι έχουν ασήμαντες και ανούσιες αρμοδιότητες να καταργηθούν οριστικά καθώς αποτελούν παράσιτα των δημοσίων ταμείων.
§ Ενοποίηση γραφείων τα οποία προσφέρουν παρόμοιες υπηρεσίες. Προτεραιότητα πρέπει να έχει η ενοποίηση Δήμων σε όλες τις επαρχίες, καθώς η ύπαρξη τόσων πολλών σε ένα τόσο μικρό πληθυσμό είναι άσκοπη και αντιπαραγωγική.
§ Αναδιαπραγμάτευση των υψηλών μισθών και των παχυλών συντάξεων.
§ Άμεση απόλυση δημοσίων υπαλλήλων που ασκούν και παράλληλες ιδιωτικές επιχειρήσεις.
§ Κατάργηση των μισθών που δίδονται σε μη παραγωγικές ομάδες ή οργανώσεις, όπως είναι οι ιερωμένοι. Κάθε θρησκεία πρέπει να συντηρείται από τα μέλη της και όχι από τους φόρους του λαού.
Για να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλό του έθνους και του λαού απαιτείται πριν απ’ όλα μια αλλαγή στην συνείδηση, μια αλλαγή στην αντίληψη του έθνους και του ιστορικού προορισμού του. Απ’ αυτήν την εσωτερική αλλαγή μπορεί να παραχθεί μια στρατηγική αναθέσμισης της κοινωνίας. Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα φέρνει αυτόν τον ζωογόνο άνεμο της αλλαγής. Είναι η δύναμη που θα σαρώσει τις ιδεολογίες του ψυχρού πολέμου που τροφοδοτούν ακόμα την κοινωνική δυσαρμονία , την αδικία, την εκμετάλλευση και την φαυλοκρατία.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ( ΕΔΗΚ )
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ