Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

Στη συνέντευξη τύπου του προέδρου της δημοκρατίας κ. Χριστόφια στις 22-3-2010 , με θέμα τα εσωτερικά πράγματα και την οικονομία , δεν ακούσαμε τίποτα καινούριο και αξιόλογο για την πραγματική αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων .Στο βάθος της παρουσίασης των αναλύσεων και προτάσεων του προέδρου διαφαίνεται να επικρατεί η γνωστή σοσιαλ-καπιταλιστική αντίληψη της οικονομίας που αντί να επιλύει προβλήματα αποδείχθηκε παγκοσμίως ότι δημιουργεί τα προβλήματα . Η σύζευξη και συγχώνευση σοσιαλισμού και καπιταλισμού είναι ένα από τα μεγαλύτερα δεινά της κοινωνίας .Αυτή τη συγχώνευση των πρώην αντιπάλων ιδεολογιών την ζούμε δυστυχώς και στη πατρίδα μας εδώ και πολλά χρόνια . Με την διακυβέρνηση Χριστόφια η κατάσταση επιδεινώνεται με την προσθήκη του άκρατου λαϊκισμού . Λαϊκισμός στη πράξη με το άδειασμα των ταμείων και τον διασκορπισμό των φόρων του λαού σε διάφορους λήπτες που ανέρχονται σε 120.000 , μεταξύ των οποίων παρελαύνουν διάφοροι εργασιοφοβικοί , μετανάστες , τουρκοκύπριοι , επιδοτούμενα παράσιτα , αργόμισθοι και λοιποί τοιούτοι .Λαϊκισμός επιπρόσθετα στο λόγο . Η εικόνα του προέδρου να σκύβει να κοιτάζει μη στάζει λάδια και νερά το προεδρικό όχημα είναι γελοία . Η συνέντευξη έκλεισε με αυτή την γελοιογραφία .

Έτσι καλύφθηκε η παντελής έλλειψη προτάσεων για την αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων της οικονομίας .
Επισημαίνουμε τα κυριότερα εξ αυτών .
1. Συγκέντρωση του πλούτου στα χέρια των τραπεζών .
2. Διόγκωση του δημόσιου τομέα .
3. Το καρκίνωμα των ημικρατικών οργανισμών .
4. Η συρρίκνωση του τομέα εθνικής παραγωγής
5. Η καταλήστευση από το δημόσιο και από τις τράπεζες της οικογενειακής και μικρομεσαίας επιχείρησης .
Αυτά τα προβλήματα λύνονται με στρατηγική που να απορρέει από μια ιδεολογία ικανή να διεξάγει μακράν και ανυποχώρητη σύγκρουση με το σοσιαλ-καπιταλιστικό κατεστημένο . Μια ιδεολογία που θα στρατολογήσει στις οργανωτικές δομές της πολιτικής της οργάνωσης , όλες εκείνες τις λαϊκές δυνάμεις που πλήττονται από τη παρούσα κατάσταση .Αυτή η ιδεολογία δεν είναι άλλη από τον λαϊκό εθνικισμό που θα προβάλει ως κύριο όπλο του το αίτημα της οικονομικοκοινωνικής αλλαγής και της δημιουργίας ενός εθνικού λαϊκού κράτους , που θα είναι το όπλο του λαού ενάντια στους εκμεταλλευτές του ,είτε τάξεις , είτε φατρίες , είτε άτομα . Η εθνική και πατριωτική συνείδηση θα σφυρηλατηθεί μέσα στις φλόγες αυτού του κοινωνικού αγώνα .
Οι αγρότες , οι χαμηλόμισθοι , οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες αλλά και το μεγάλο παραγωγικό κεφάλαιο μπορούν να συνεργαστούν κάτω από την ιδεολογία του εθνικισμού για την πραγμάτωση μιας ισχυρής εθνικής οικονομίας .
Η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης είναι πριν από όλα ζήτημα ιδεολογικο-πολιτικής αντίληψης , διεξαγωγή ιδεολογικού πολέμου , σφυρηλάτηση πολιτικής οργάνωσης και διεκδίκηση της εξουσίας .
Σε αυτή τη μάχη έχουμε απέναντι μας όλες εκείνες τις ιδεολογικές και πολιτικές δυνάμεις που συνενώθηκαν κάτω από την απάτη του σοσιαλ-καπιταλισμού .Αυτοί είναι οι άσπονδοι εχθροί μας . Ας τους πολεμήσουμε σε όλα τα επίπεδα ατενίζοντας ένα και μοναδικό στόχο : Να γιορτάσουμε τη νίκη πατώντας πάνω στα συντρίμμια των ιδεών τους , των αισθημάτων τους , των ειδώλων τους , των συμφερόντων τους .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ