Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Ο ΠΟΥΡΓΟΥΡΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΣΥ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΧΡΟΥ ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ κ. Πουργουρίδης έκανε μια πολύ περίεργη δήλωση σχετικά με το ζήτημα της εκ περιτροπής προεδρίας . Ως γνωστό η πρόταση για εκ περιτροπής προεδρία κατετέθη στο τραπέζι των συνομιλιών με τις κατοχικές δυνάμεις , από τον πρόεδρο της δημοκρατίας κ. Χριστόφια . Η εν λόγω πρόταση αποτελεί μαζί με πακέτο άλλων υποχωρήσεων τη λεγόμενη «λύση Χριστόφια» , μια λύση ενδοτική και εθνικώς μειοδοτική , λύση επίσης αντιδημοκρατική και απάδουσα στο ευρωπαϊκό κεκτημένο . Αποκορύφωμα αυτού του πακέτου υποχωρήσεων θα είναι ως γνωστό η τελική πράξη της διαδικασίας των συνομιλιών που πήρε ήδη την αισχρή ονομασία του ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ . Σε αυτή τη φάση του εσχάτου εξευτελισμού οι των δικών μας πραγμάτων κρατούντες , καθήμενοι απέναντι των τούρκων κατακτητών , θα δίνουν και να παίρνουν διάφορες προτάσεις μέχρι να καταλήξουν σε αμοιβαία αποδεκτή λύση την οποία θα δώσουν σε διπλό δημοψήφισμα διαπράττοντας το διχοτομικό παιχνίδι του διπλού δημοψηφίσματος του 2004 . Στη φάση του ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ προτείνει ο κ. Πουργουρίδης την απόσυρση της πρότασης διότι προσθέτει , όπως φαίνεται από τις αλλεπάλληλες σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης δεν γίνεται αποδεκτή από το λαό .Ο κ. Πουργουρίδης δεν μας λέει βέβαια από τι θα αντικατασταθεί αυτή η πρόταση και μάλιστα την εσχάτη ώρα της ΑΙΣΧΡΗΣ ΔΟΣΟΛΗΨΙΑΣ .


Είναι φανερό πως το πολιτικό κατεστημένο της υποχώρησης , εφαρμόζει μια τακτική που συνίσταται στα εξής :
1. Να γίνονται κινήσεις στη σωστή χρονική στιγμή .
2. Να γίνεται συνεχής μυστική παρακολούθηση της κοινής γνώμης και διοχέτευση αυτής κατά το δυνατό στον ρουν της υποχώρησης . Προς το σκοπό αυτό δεν αποκλείετε να επινοήσουν κινήσεις εντυπωσιασμού και αποπροσανατολισμού . Το δέλεαρ και η προβοκάτσια βρίσκονται σε πρώτη ζήτηση στις επιλογές των δυνάμεων που στηρίζουν την πορεία του κατεστημένου , δηλαδή των άγγλων βιαστών της ελευθερίας μας .
3. Να μη γνωρίζει ο λαός τι ακριβώς τεκταίνεται . Δεν είναι τυχαίο που ο πρόεδρος Χριστόφιας υπάκουσε τελικά στην απαίτηση των μυστικών συμβούλων του να μη πληροφορήσει το λαό με τη γνωστή μπροσούρα περί της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας , την οποία εξήγγειλε βεβιασμένα .ως φαίνεται . Δεν είναι επίσης τυχαίο που ο λαός αγνοεί τα διαμειβόμενα στο λεγόμενο «εθνικό» συμβούλιο .
4. Να γίνεται πολύ προσεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων του κατεστημένου , ώστε να μην εκδηλωθεί απόκλιση από την γραμμή της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας . Γιαυτό η κριτική ασκείται μόνο στις υπερπροσφορές Χριστόφια και όχι στη λεγόμενη συμφωνημένη βάση λύσης .
5. Να μη δίδεται καμία φωνή στους υπερασπιστές της Ευρωπαϊκής Κυπριακής Δημοκρατίας και άσπονδους εχθρούς της ομοσπονδίας και του κατεστημένου που προσπαθεί να την επιβάλει από το 1960 ενάντια στη λαϊκή βούληση .
6. Να υπάρχει συνεννόηση όλων των δυνάμεων της υποχώρησης στο κάθε τους βήμα με σκοπό να γίνουν πιστικοί οι «υπερπατριωτικοί» θεατρινισμοί τους .
Αυτά είναι τα αίσχη των κρατούντων . Το πρόβλημα για αυτούς είναι που λαός αμύνεται ακόμα , γιατί διαφυλάττει τη μνήμη των τυράννων αλλά και το κλέος των ηρώων .
Η Ευρωπαϊκή Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα αλωθεί ούτε από τους κατακτητές ούτε από τους προσκυνημένους . Σε κάθε περίπτωση θα την υπερασπιστούμε δια πυρός και σιδήρου .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ( ΕΔΗΚ )
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ