Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Λόγος κ.Λουκά Σταύρου, προέδρου του Ε.ΔΗ.Κ., στην εκδήλωση στις 8-2-10

Ελληνίδες και έλληνες,
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα είχε τη τιμή να δεχθεί αυτές τις μέρες μια συντονισμένη επίθεση από το πολιτικό κατεστημένο και τα δηλητηριώδη όργανα του   με πρώτη τη Χαραυγή .Εννοείτε χωρίς να μας δοθεί η δυνατότητα να υπερασπίσουμε τον εαυτό μας . Έτσι καταλαβαίνουν τη δημοκρατία .Αυτό είναι το λιγότερο βέβαια αν σκεφτείτε ότι κάποτε μας δολοφονούσαν πάνω στα πεζοδρόμια
Η επίθεση εναντίον μας  σημαίνει ότι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο . Όταν οι τουρκοπροσκυνημένοι θα αρχίσουν να μας επαινούν , τότε να ξέρετε όλοι  , πως θα έχουμε προδώσει τις αρχές μας και τον ιερό σκοπό της απελευθέρωσης .
Θα έχουμε προδώσει το ζωηφόρο όραμα μας ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΔΟΞΟ ΣΤΡΑΤΟ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ .
Έλληνες αδελφοί , η παρουσία σας απόψε σε αυτή την εκδήλωση εκπέμπει ένα βροντερό μήνυμα προς τους κατακτητές και τους προσκυνημένους .
Πως ο αγώνας μας συνεχίζεται με αυξανόμενο πείσμα , με ακατάβλητη θέληση .
Η εθνική ενωτική παράταξη που έζησε όλα αυτά τα χρόνια σαν μια σπίθα κρυμμένη  μέσα στις στάχτες της , αναζωπυρώνεται και θεριεύει  , μέχρι να γίνει   μια μεγάλη πυρκαγιά που θα συνεπάρει στο πέρασμα της τις ψυχές  , προς  νέους ένδοξους αγώνες .
Τα σχέδια των Αγγλο-τούρκων κατακτητών και των σιχαμερών και δολίων υποτακτικών τους , δεν θα περάσουν . Μια σθεναρή αντίσταση θα μεταβληθεί σε φλογισμένο χείμαρρο  λάβας , που θα περάσει πάνω από τις δολοπλοκίες τους .
Οι φαμίλιες των προδοτών θα ξυπνήσουν έντρομες μια νύκτα , όταν ένας οργισμένος λαός θα κτυπά τις πόρτες τους και θα τους καλεί να δώσουν λόγο  , για όλες τις ατιμίες που διέπραξαν εις βάρος της πατρίδος .
Από τους εχθρούς της Κύπρου , τους Άγγλους και τους τούρκους που πατούν τα χώματα μας , δεν περιμέναμε καλύτερη συμπεριφορά .
Ενεργούν αδίστακτα ποδοπατώντας κάθε αρχή δικαίου , προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους στη περιοχή .
Εκείνο όμως που προκαλεί οργή και αγανάκτηση είναι ότι βρίσκουν ανά πάσα στιγμή , ανθρώπους ανάμεσα στο λαό μας που είναι πρόθυμοι να τους υπηρετήσουν . Πρόθυμοι να συμβάλουν στη πραγμάτωση των σχεδίων τους .
Πρόκειται για το ενδοτικό πολιτικό κατεστημένο που πέριξ αυτού , συνωστίζεται ένα κοπάδι  προδοτών , έμμισθων καταδοτών και πρακτόρων του εχθρού  , έτοιμο  να  διαπράξει   κάθε έγκλημα  . Όλοι μαζί , σαν πληρωμένοι φονιάδες , καρφώνουν το μαχαίρι πισώπλατα στον ελληνισμό μας .
Όταν οι Άγγλοι κατακτητές έβλεπαν να ηττώνται από τη δράση της ΕΟΚΑ δύο ελλοχεύουσες δυνάμεις κάλεσαν προς βοήθεια τους .
Η μια ήταν και είναι οι τουρκοκύπριοι  , υποστηριζόμενοι βέβαια από την Τουρκία . Η άλλη δύναμη ήσαν και είναι μια φάρα ενδοτικών πολιτικών που την στηρίζουν οικονομικά συμφέροντα που εξαρτώνται άμεσα από τα αγγλοσιωνιστικά μονοπώλια . Διάφοροι αντιπρόσωποι  μεταπράτες και τραπεζίτες , που με τη σειρά τους ελέγχουν το τύπο και τα λοιπά μέσα μαζικής παραπληροφόρησης . Το πολιτικό κατεστημένο του ενδοτισμού , της συνδιαλλαγής και της μειοδοσίας είναι αλληλένδετο με το επίσης εγκάθετο οικονομικό κατεστημένο του πλούτου .
Για αυτό είναι μεγάλο λάθος να νομίζουμε πως θα μπορέσουμε ποτέ να κατεδαφίσουμε το πολιτικό κατεστημένο ,  αφήνοντας ανενόχλητο στο έργο του , το πλουτοκρατικό κατεστημένο .
Το αίτημα της δημιουργίας μιας εθνικής λαϊκής οικονομίας όπου όλες οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου θα πάρουν στα χέρια τους τη  διαχείριση της οικονομίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον πόλεμο ενάντια στο πολιτικό κατεστημένο .
Ο εθνικοκοινωνικός  μετασχηματισμός της οικονομίας είναι ένα από τα πιο ισχυρά κανόνια του εθνικισμού μας  ενάντια στο μέτωπο της υποχώρησης .
Αυτές οι δύο δυνάμεις , των τούρκων και των ενδοτικών , συμπλέχθηκαν μεταξύ τους και απετέλεσαν στα χέρια των Άγγλων ,  μια ισχυρή τανάλια που περισφίγγει τον  ελληνισμό μας .
Σκοπός τους είναι μια εκτουρκισμένη Κύπρος υπό μόνιμη αγγλική κηδεμονία . Έτσι θα εξασφαλίσει η Αγγλία τις πληρωμένες υπηρεσίες της προς το Ισραήλ  , να  χρησιμοποιεί ελεύθερα τη Κύπρο ως αμυντική ενδοχώρα του .
Εάν κάνουμε το λάθος να πιστώσουμε το άθλιο πολιτικό κατεστημένο  , που εγκαινίασε η Ζυρίχη , με αισθήματα πατριωτισμού και καλής θέλησης , είναι σαν να ρίχνουμε στάχτη στα μάτια μας .
Είναι σαν να ντύνουμε τη πορνεία με το λευκό νυφικό της αγνότητας .
Η πολιτική σε αυτό το τόπο είναι δυστυχώς , η μεταμφίεση της κουκουλοφόρου προδοσίας που οδηγούσε στα βασανιστήρια και στο θάνατο τους ένδοξους αγωνιστές της ΕΟΚΑ .
Έτσι εξηγείται ολοκάθαρα η μακρά πορεία της εθνικής μειοδοσίας , που αρχίζει από την αποδοχή του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης , που απετέλεσε το προσχέδιο της τουρκικής ανταρσίας του 63 και 67 και ακολούθως της εισβολής του 1974 .
Από το 74 και εντεύθεν αρχίζει η δεύτερη περίοδος , της νομιμοποίησης των τετελεσμένων της βίας και της αρπαγής .
Η καταραμένη και αισχρή συμφωνία κορυφής του 1977 έθεσε τις βάσεις της διζωνικότητας και του συνιστώντος κρατιδίου σύμφωνα με τα άρθρα αυτής της συμφωνίας που όριζαν ως βάση της διζονικότητας την οικονομική βιωσιμότητα της υπό τουρκική διοίκηση ζώνης .
Με βάση αυτή τη συμφωνία προέκυψαν ως αναγκαία επακόλουθα :
πρώτον , η ανακήρυξη τουρκικού κράτους στο βορρά το οποίο στέκεται ως μια  σκιώδης απειλή κατά της κυπριακής δημοκρατίας που ευτυχώς εξελίχθηκε σε ευρωπαϊκή δημοκρατία μετά την πρώτη Μαΐου 2004 
και δεύτερο , Μια συνεχής υποχωρητικότητα από τη πλευρά μας , που οδήγησε στο σχέδιο Ανάν το οποίο κακώς ετέθη στο λαό για δημοψήφισμα . Επικαλούνται τρομερές πιέσεις που απαιτούσαν το σχέδιο αυτό να τεθεί προς δημοψήφισμα. Κανένας δεν είχε τη τόλμη να τους το πετάξει κατάμουτρα , γιατί όλοι από κοινού συνέργησαν στον σχεδιασμό του.
Ευτυχώς όμως , ο λαός το απέρριψε με ένα δυνατό ΟΧΙ .  .
Αν το δημοψήφισμα του 1950 για ένωση με την μητέρα Ελλάδα , οδήγησε στην επανάσταση της ΕΟΚΑ οφείλεται στο γεγονός  , ότι λαός και ηγεσία υπηρετούσαν ένα κοινό όραμα .Όταν η ηγεσία σε Ελλάδα και Κύπρο άλλαξε πορεία , καταλήξαμε στο αίσχος της Ζυρίχης αντί στο Παρθενώνα .
Ομοίως και σήμερα . Η πολιτική ηγεσία που βρίσκεται στο πηδάλιο , για αλλού αρμενίζει και αρνείται να ακολουθήσει την λαϊκή εντολή του δημοψηφίσματος του ΟΧΙ  .
Ακόμα και αυτοί που στήριξαν το ΟΧΙ  , διολίσθησαν στη συνέχεια στο λάθος των συνομιλιών που η εξέλιξη τους δείχνει να απενοχοποιεί την Τουρκία και να υποβιβάζει το πρόβλημα από εισβολή και κατοχή σε  δικοινοτική παρεξήγηση .
Αντί του αγώνος για επέκταση της νομιμότητας της ευρωπαϊκής Κυπριακής δημοκρατίας στο κατεχόμενο τμήμα της , νέα σχέδια ετοιμάζονται , νέες υποχωρήσεις , νέες παραχωρήσεις προστίθενται στις παλαιές μειοδοσίες και προδοσίες .
Το ενδοτικό κατεστημένο που αποφασίζει από κοινού στο λεγόμενο εθνικό συμβούλιο , με πρωτοπόρο τον πρόεδρο της δημοκρατίας , προβαίνει σε απαράδεκτες παραχωρήσεις .
Στα παλαιά αίσχη προσετέθησαν νέες ντροπές .
Η εκ περιτροπής προεδρία /, η αποδοχή πενήντα χιλιάδων εποίκων , πλέον των ενενήντα χιλιάδων που έχουν πολιτογραφηθεί από το κατοχικό καθεστώς ,/ η πολιτική ισότητα του 18 τοις εκατό με το 82 τοις εκατό ,  ως και άλλες τέτοιες υποχωρήσεις που μένουν ακόμη αφανέρωτες , σκιαγραφούν ένα τερατώδες σύστημα που δεν υπάρχει πουθενά στο πλανήτη .
Έχουμε μια ευρωπαϊκή δημοκρατία τη νομιμότητα της οποίας αποδέχεται η Ευρώπη και εμείς θέλουμε να την καταργήσουμε και στη θέση της να στήσουμε ένα σύστημα που δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατία και τον πολιτισμό .
Θέλουν επίσης ως και αυτό το αναφαίρετο δικαίωμα της περιουσίας να το παρακάμψουν ,  αγνοώντας και περιφρονώντας το δίκαιο  , που σε κάθε περίπτωση επικυρώνεται  , όπως στις υποθέσεις  Αποστολίδη και Ιωαννίδη .
Πρώτη η προσκυνημένη ηγεσία μας απαιτεί από την Ευρώπη να αποδεχθεί παράκαμψη του δικαίου και των αρχών της δημοκρατίας , προκειμένου να ικανοποιήσουν τους πάτρωνες και εντολοδότες τους , τους Άγγλους , τους σιωνιστές και τους Τούρκους .
Δεν είναι τυχαίο που στην είσοδο του προεδρικού μεγάρου χάσκει ακόμα απειλητικός ο θυρεός της βρετανικής αυτοκρατορίας .
Θα αγωνιστούμε ώστε να έρθει  η στιγμή που λαός και στρατός θα παραταχθεί ενώπιον του προεδρικού μεγάρου για να εορτάσει το γκρέμισμα και τη συντριβή του συμβόλου της τυραννίας και της υποτέλειας των κρατούντων .
Τουρκοπροσκυνημένοι και προδότες , έρχεται η ώρα που θα ριφθείτε στο αιώνιο ανάθεμα του πολιτικού καιάδα .
Τούτη η πατρίδα ανήκει στους έλληνες που την πότισαν με το αίμα τους ,  που την δόξασαν με τους αγώνες τους .
Η εθνική ενωτική παράταξη που την δέσατε φιμωμένη στο εδώλιο του κατηγορουμένου  , τη περιγελάσατε ,  την μαστιγώσατε , την καταδικάσατε , έσπασε τα δεσμά της και στέκεται τώρα ενώπιον σας , δυνατή , ατσάλινη ,  απροσκύνητη και αποφασισμένη να διεκδικήσει με όλα τα μέσα , τα δίκαια του ελληνισμού μας .
Δεν θα σας επιτρέψουμε να χαλάσετε το κράτος που έχουμε , την ευρωπαϊκή κυπριακή δημοκρατία , για να ενθρονίσετε στη θέση του το έκτρωμα του οθωμανισμού και της αποικιοκρατίας , τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία .
Το ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ υψώνει το λάβαρο της ενότητας όλων των εθνικιστικών , πατριωτικών , αντικατοχικών δυνάμεων .
Αυτή την ενότητα την πετυχαίνουμε μέρα με τη μέρα .
Δυνάμεις που ευρίσκονταν εγκλωβισμένες στα κόμματα της υποχώρησης και της συνδιαλλαγής , έρχονται κοντά μας .
Η φωνή μας δυναμώνει ολοένα . Η αφύπνιση των ελλήνων είναι πια ένα γεγονός που θα αφήσει τα ίχνη του στην ιστορία της πατρίδος μας .
Η εθνική ενωτική παράταξη γίνεται μια αυτόνομη πολιτική δύναμη .
Ώριμη και δυνατή μέσα από τα παθήματα της θα βαδίσει μπροστά για να γίνει η ηγέτιδα πολιτική δύναμη που θα χαράξει την ΟΡΘΗ ΠΟΡΕΙΑ της διεκδίκησης και της απελευθέρωσης .
Πρώτο μας μέλημα είναι να υπερασπιστούμε αυτό το κράτος που έχουμε σήμερα , που είναι ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
Στη συνέχεια θα απαιτήσουμε τον σεβασμό της νομιμότητας και της δημοκρατικότητας του από τους τουρκοκύπριους , καταγγέλλοντας όλα εκείνα τα σημεία του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης που έδιδαν αντιδημοκρατικά δικαιώματα στην εν  λόγω μειονότητα , κατάλοιπο της οθωμανικής κατοχής .
Ως εκ τούτου ζητούμε να κλείσουν άμεσα τα οδοφράγματα και όσοι εκ των τουρκοκυπρίων σέβονται τη νομιμότητα της δημοκρατίας μας και αποκηρύττουν εγγράφως την κατοχή  , θα έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης και εργασίας
Να σταματήσει επίσης κάθε οικονομική ενίσχυση των κατεχομένων .Ειδική νομοθεσία πρέπει να τερματίσει την ροή συναλλάγματος προς τους τούρκους κατακτητές .
Να συνεχίσει υπό τη στήριξη του κράτους η διεκδίκηση , με νομικούς και διπλωματικούς αγώνες , των περιουσιών των προσφύγων στα πλαίσια μιας εκστρατείας ενημέρωσης και αποτροπής των ξένων επενδυτών στα κατεχόμενα .
Να απαιτήσουμε την αναβάθμιση της άμυνας μας σε ενιαίο στρατό Ελλάδος Κύπρου.
Να ενταχθούμε άμεσα στο συνεταιρισμό για την ειρήνη και μέσω των αμυντικών δομών της Ευρώπης να ζητήσουμε την μετατροπή των αγγλικών βάσεων σε βάσεις της Ευρώπης που θα εγγυώνται την ασφάλεια της Κύπρου από κάθε επιβουλή .
Να απαιτήσουμε τέλος ένα λαϊκό κράτος που θα σταθεί κοντά στον εργαζόμενο λαό για να του δώσει αυτά που δικαιούται από την υπεραξία της εθνικής εργασίας που τώρα την αρπάζουν ,  οι κομπιναδόροι του χρηματιστηρίου , τα παράσιτα και οι  τραπεζίτες .
Και όταν ο λαός θα νοιώσει ότι επικρατεί το δίκαιο σε αυτό το τόπο , ότι το ψωμί του δεν είναι το κομμάτι που του ρίχνει η πλουτοκρατία κάτω από το τραπέζι της , αλλά το πλεόνασμα της εργασίας του και ο πλούτος που του ανήκει γιατί ο ίδιος τον παράγει .
Όταν θα βλέπει τους διάφορους διεφθαρμένους που έχουν στήσει παντού τα μαγαζάκια τους και θησαυρίζουν με τα φακελάκια από την ανάγκη και το πόνο του λαού , όταν δει όλα αυτά τα σκουλήκια να οδηγούνται σε ισόβια εξορία και οι περιουσίες τους να διαμοιράζονται στους φτωχούς και τους πολύτεκνους .,
Όταν δει στην πράξη και όχι στα λόγια , την ισότητα στις σπουδές , την αξιοκρατία στην εργασία και στην επαγγελματική του ανέλιξη ,
Όταν δει την κρατική τράπεζα , τα κέρδη της οποίας θα επιστρέφουν στο λαό , να τον στηρίζει στις επαγγελματικές επιλογές του ,
Όταν δει επιτέλους πως τούτη η πατρίδα δεν ανήκει σε λίγους πλουτοκράτες που την προδίδουν και την ατιμάζουν , αλλά ανήκει στο σύνολο του λαού της , που μέσα από ένα λαϊκό κράτος πονεί και γνοιάζεται για αυτόν , τότε θάρθει και η στιγμή που αυτός ο λαός θα πάρει στα χέρια του τα πολυβόλα και θα διεκδικήσει τη λευτεριά της.
Ελληνίδες και έλληνες
Η ηττοπάθεια και η σύγχυση που σκόρπισαν παντού  , σαν μια πυκνή ομίχλη στη ζωή μας , οι κατακτητές και οι προσκυνημένοι , δεν θα μας αποτρέψει στη χάραξη της πορείας  προς ένα ελπιδοφόρο μέλλον . Αρκεί που ξέρουμε τι θέλουμε . Γιατί η καρδιά μας κτυπά για την Ελλάδα και την απελευθέρωση .
Δηλώνουμε προς όλους πως εμείς δεν αποκλείουμε τον πόλεμο αλλά θα θέσουμε στο τραπέζι των εθνικών αποφάσεων το ύπατο και ιερό δικαίωμα του απελευθερωτικού πολέμου .
Ούτε μια φούχτα χώμα στους κατακτητές .
Τούτη η σημαία που υψώνετε  εσείς οι εθνικιστές  ,  μια μέρα θα γίνει η ελπίδα και το όραμα  ολόκληρου του κυπριακού ελληνισμού . Μέχρι τη ώρα εκείνη που όλοι μαζί θα την υψώσουμε περήφανη στο κάστρο της ελεύθερης Κερύνειας .
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ