Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

ΑΓΓΛΟΙ , ΟΙ ΔΟΛΙΟΤΕΡΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ

Η Αγγλία είναι η δύναμη εκείνη που με χίλιους τρόπους προσπάθησε να στερήσει το δικαίωμα του ελληνισμού της Κύπρου στην ελευθερία και την αυτοδιάθεση . Από τον καιρό της αποικιοκρατίας μέχρι σήμερα βρίσκεται πίσω από όλα τα συνωμοτικά σχέδια που εξυφαίνονται πάντα εις βάρος των συμφερόντων του κυπριακού ελληνισμού . Δεν θέλουν την Κύπρο να είναι ένα νησί ελληνικό , ένα νησί που να ανήκει στον ελληνικό λαό του , που για χιλιάδες χρόνια διαβιεί σε  αυτά τα χώματα. Ως εκ τούτου συνέργησαν ώστε να φέρουν τους τούρκους στο νησί για να τους έχουν συνεργούς στα εγκληματικά σχέδια τους . Οι άγγλοι έδωσαν δικαιώματα στους τούρκους μέσα από το σύνταγμα της Ζυρίχης που χαλκεύθηκε από τους ίδιους και περιείχε στις σελίδες του τα σπέρματα των μελλοντικών εξελίξεων που έλαβαν χώρα από το 1960 μέχρι σήμερα .
Το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης , εμείς οι νέες γενιές των ελλήνων δεν έχουμε καμία υποχρέωση να το σεβαστούμε . Τουναντίον έχουμε υποχρέωση να το ανατρέψουμε και στη θέση του να θεσμίσουμε ελεύθερα ένα σύνταγμα που να συνάδει με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό . Τούτο είναι το θεμελιώδες αίτημα της αυτονομίας μας που οφείλουν να σεβαστούν και να στηρίξουν οι ευρωπαίοι εταίροι μας .Διαφορετικά γιατί να ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση , όταν αυτή αρνείται την αυτονομία μας που ασκείται στο ύπατο δημοκρατικό δικαίωμα της αυτοθέσμισης μας ;
Έχουμε έλλειψη δημοκρατίας σε αυτό το τόπο , αρχής γενομένης από το ίδιο το σύνταγμα μας το οποίο υπήρξε προϊόν βίας των άγγλων κατακτητών . Τούτο σημαίνει πως το κράτος που προέκυψε αποτελούσε συνέχεια της αποικιοκρατίας με άλλη μορφή . Ένα κράτος με εγγυήτριες δυνάμεις είναι από τη φύση του ένα κράτος  χωρίς ελευθερία . Γι’ αυτό άλλωστε  , αυτοί που κυβέρνησαν αυτό το κράτος από της γενέσεως του  , υποτάχθηκαν σε αυτό το γεγονός και κινήθηκαν εθελόδουλα στην κατεύθυνση της ανελευθερίας που επέβαλαν οι άγγλοι πάτρωνες τους .
Πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους μας πως η παράταση της αγγλικής αποικιοκρατίας επείγει να σταματήσει για να δούμε ελευθερία σε αυτό το τόπο . Και θα σταματήσει μόνο με την καταγγελία και αναθεώρηση του συντάγματος της Ζυρίχης και των συνθηκών εγγυήσεων . Πρέπει να καταγγείλουμε επίσης την παρουσία των αγγλικών βάσεων ως αποτέλεσμα  αρπαγής  του εδάφους μας και να συζητήσουμε τη παραμονή ή τη μετατροπή τους πάνω στη βάση της λαϊκής θέλησης του κυπριακού ελληνισμού . Να θέσουμε το ζήτημα της παρανομίας των βάσεων από τώρα , πριν οι άγγλοι θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιο της μερικής επιστροφής τους , που έχουν ήδη εξαγγείλει , εμπλέκοντας ως δικαιούχους και τους τούρκους . Γιατί τότε θα προκύψουν νέα κατοχικά δεδομένα , κυρίως στην περιοχή της Δερύνειας , όπου ολόκληρη η επαρχία της Αμμοχώστου θα μετατραπεί σε εγκλωβισμένο έδαφος.
Εκτός αυτού θα βρεθούν οι τούρκοι με εδάφη πέριξ των βάσεων Ακρωτηρίου , στα οποία θα θέλουν να ασκήσουν κυριαρχία .
Καμία εμπιστοσύνη και καμία συναντίληψη με τους άγγλους κατακτητές που απεργάζονται ένα νέο σχέδιο λύσης με κεντρικό ενδιαφέρον την παράταση της κατοχής τους και του κηδεμονευτικού τους ρόλου στα πλαίσια μιας ευρωπαϊκής συναίνεσης .
Δυστυχώς μαζί με τους άγγλους συντάσσεται ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο . Το γεγονός αυτό δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα .
Το ισχυρό πολιτικό όργανο που θα αντιμετώπιζε με στρατηγικό σχεδιασμό και ορθή τακτική πλοήγηση , αυτό το σύμπλεγμα των εχθρικών δυνάμεων , απουσιάζει .Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα αποτελεί τη πρώτη κίνηση πολιτικής αντιμετώπισης αυτού του φοβερού κινδύνου . Τη πρώτη κίνηση σχηματισμού ενός πολιτικού οργάνου μάχης.
Εκτός  της ορθής πολιτικής πλοήγησης έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την χαοτική ιδεολογική συνείδηση , τους εγωισμούς διαφόρων ομαδαρχών που καλλιεργούν ένα στενόμυαλο ομαδιτισμό και μια τακτική εντυπώσεων .
Όλα αυτά θα τα ξεπεράσουμε και επιτέλους ο ελληνικός εθνικισμός θα αποκτήσει την πλατιά πολιτική του οργάνωση που θα θέσει στρατηγικούς στόχους και τρόπους για τη πραγμάτωση τους .
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα γίνεται μέρα με τη μέρα η αυτόνομη και αυτοδύναμη πολιτική φωνή και οργάνωση των ελλήνων εθνικιστών της Κύπρου . Αυτό έχει μεγάλη σημασία στον αγώνα μας .Να είμαστε εμείς οι ίδιοι που αποφασίζουμε και πράττουμε και αξιολογούμε τη πορεία μας . Αν χάσουμε την αυτονομία μας τότε θα βρεθούμε δέσμιοι λαθεμένων επιλογών και επικίνδυνων κατευθύνσεων .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ