Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 11-2-2010


Κυβέρνηση και αντιπολίτευση θριαμβολογούσαν χθες για την υιοθέτηση ψηφίσματος από το Ευρωκοινοβούλιο για την έκθεση προόδου της επιτροπής για τη Τουρκία .
Μια απλή ανάγνωση του κειμένου χωρίς τους φακούς της μειοδοσίας , φανερώνει πως άνθρακες είναι ο θησαυρός .
Το Ευρωκοινοβούλιο υιοθέτησε πολλές από τις θέσεις και ορολογίες των τούρκων και των τουρκοπροσκυνημένων .

Στο ψήφισμα γίνεται λόγος για διαίρεση και όχι για κατοχή . Προστίθεται επίσης ο σκοτεινός και ενδοτικός όρος της «επανένωσης» που χρησιμοποιεί κατά κόρον η δική μας πλευρά .
Καλεί  επίσης τη Τουρκία σε συμπαράταξη  με τις λοιπές εγγυήτριες δυνάμεις , την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο , προς υποστήριξη μιας συμφωνίας που θα προέκυπτε μεταξύ Χριστόφια – Ταλάτ . Αυτή η υπενθύμιση των συνθηκών εγγυήσεως αφήνει να διαφανεί η αιμοσταγής χείρα της Αγγλίας  , κινούσα τα νήματα όπισθεν του παρασκηνίου . Βρίσκουμε καθημερινά μπροστά μας την άρνηση των κυβερνώντων για καταγγελία των συνθηκών εγγυήσεων  , ύστερα από το έγκλημα της εισβολής και κατοχής .
Γίνεται επίσης λόγος για μη παρεμπόδιση μη στρατιωτικών πλοίων που διεξάγουν έρευνες για πετρέλαιο εξ ονόματος της Κυπριακής Δημοκρατίας .Αυτή είναι μια άκρως επικίνδυνη θέση ως εάν η κυπριακή δημοκρατία δεν είχε το δικαίωμα χρήσης στρατιωτικών πλοίων στη περιοχή και στα χωρικά της ύδατα .
Η υιοθέτηση του όρου της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας από το Ευρωκοινοβούλιο αποτελεί μια μεγάλη διπλωματική ήττα του κυπριακού ελληνισμού. Τούτο σημαίνει πως η Ευρώπη αποδέχθηκε το αίτημα της παράκαμψης του δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου , ως και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προς επιβολή της εκτρωματικής λύσης που σχεδιάζουν οι κατακτητές με τους προσκυνημένους . Αυτά είναι τα αισχρά επιτεύγματα των ευρωβουλευτών μας . Τρώνε και πίνουν στην Ευρώπη και απεργάζονται την προδοσία της πατρίδος . Αν  πάει κάτι στραβά στα σχέδια τους , αν κατορθώσουμε να χαλάσουμε αυτά τα δολερά σχέδια  , να ξέρουν από τώρα πως  θα λογοδοτήσουν για τα ανομήματα τους μαζί με όλο το κατεστημένο του ενδοτισμού .
Τέλος γίνεται μια αναφορά στο πως βλέπουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας την επίλυση του κυπριακού . Ως μέσον για βελτίωση των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και του  ΝΑΤΟ στα πλαίσια της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ανατολική μεσόγειο. Αυτό δεν το βλέπουν οι κρατούντες . Επιμένουν ακόμα να βρίσκονται εκτός του ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ και του ΝΑΤΟ . Τότε τον ρόλο αυτό θα τον αναλάβουν  στη περιοχή είτε η Τουρκία , είτε το Ισραήλ , είτε οι Αγγλικές βάσεις . Ας μας πουν λοιπόν ξεκάθαρα ποίους εξ αυτών υπηρετούν , εις ποίων τα χέρια αφήνουν τη τύχη του κυπριακού ελληνισμού . Η αποστρατικοποίηση της Κύπρου ως όρος που τέθηκε στο σχέδιο λύσης του κυπριακού είναι στην ουσία παραχώρηση του δικαιώματος της άμυνας μας σε ξένα χέρια .
Όποια λέξη σηκώσουμε από τα σχέδια λύσης που μας έφεραν και θα μας ξαναφέρουν βρίσκουμε παντού την προδοσία . Η διαπίστωση μας είναι πως οι πολιτικοί του ενδοτισμού σπρώχνουν τον κυπριακό ελληνισμό στο θάνατο . ¨Όσο πιο γρήγορα απαλλαχθούμε από αυτό το μίασμα τόσο το καλύτερο για τη ζωή μας , για το μέλλον μας για την πατρίδα μας .Παραμερίστε τους .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ