Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Ο Αναστασιάδης αναβάλλει τα ΜΟΕ


Όσοι νομίζουν ότι ο ενεργών ως κοινοτάρχης των “ελληνοκυπρίων” Αναστασιάδης απέρριψε το αίτημα του κατοχικού μορφώματος για  διεθνή αναγνώριση της λειτουργίας του αεροδρομίου της Τύμπου , απλά παίζουν το παιχνίδι των μειοδοτών.

Ο Αναστασιάδης ανέβαλε το ζήτημα των ΜΟΕ και συγκεκριμένα εκείνο που αφορά την επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου για να μην δημιουργήσει προβλήματα στις διαπραγματεύσεις διότι γνωρίζει πως αν δεχθεί το αίτημα των κατοχικών δυνάμεων θα είναι άλλη μια πράξη αναβάθμισης του κατοχικού μορφώματος που θα προστεθεί στην ήδη ισχύουσα λειτουργική αναγνώριση του εκ μέρους της κυπριακής δημοκρατίας και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Το ζήτημα των ΜΟΕ θα επιστρέψει μετά το δημοψήφισμα σε περίπτωση που δεν εγκριθεί το νέο σχέδιο από τους “δύο λαούς” μέσω του γνωστής προδοτικής μεθόδου του διπλού δημοψηφίσματος με την συμμετοχή των εποίκων.
Σε περίπτωση που η γραμμή των συνομιλιών φτάσει σε οποιοδήποτε αδιέξοδο τότε θα πορευθούν οι μειοδότες χέρι χέρι με τους κατακτητές στην οδό της εμπράγματης διευθέτησης.


Για να γίνω πιο σαφής παραπέμπω στην σύντομη ομιλία μου σε εκδήλωση των εθνοφυλάκων που έγινε στις 4/3/2016. : εδώ.

Λουκάς Σταύρου