Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ε.ΔΗ.Κ.: Πρόταση άμεσης άσκησης της αυτοδιάθεσης

 

Αν το Ε.ΔΗ.Κ λάμβανε την εντολή της διακυβέρνησης από τον λαό θα προχωρούσε άμεσα σε αλλαγή του συντάγματος το οποίο μας επέβαλαν οι εγγλέζοι κατακτητές στους σκοτεινούς διαδρόμους της διπλωματίας τους.
Θα προωθούσαμε την δημιουργία ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ και θα καλούσαμε τις παραγωγικές ενώσεις και τις τοπικές κοινότητες να συμμετέχουν σε αυτή την συνέλευση με στόχο την δημιουργία του πρώτου ελεύθερου συντάγματος της κυπριακής δημοκρατίας.

Θα ζητούσαμε την κατάργηση της δικοινωτικότητας και την εδραίωση της πολιτικής κοινωνίας στην αρχή του πολίτη και της ισότητας μεταξύ των πολιτών.
Θα καλούσαμε όλους ανεξαιρέτως τους νόμιμους πολίτες της κυπριακής δημοκρατίας να συμμετέχουν στην Λαϊκή Συνταγματική Συνέλευση, χωρίς να τους στερήσουμε το δικαίωμα της αποχής, όπως γίνεται και στις εκλογές όπου οι συμμετέχοντες αναδεικνύουν τις εξουσίες ( νομοθετική και εκτελεστική ).
Θα ανακοινώναμε συνακόλουθα, στα πλαίσια της άσκησης της αυτοδιάθεσης, την κατάργηση των συνθηκών εγγυήσεως και συμμαχίας.
Θα απαιτούσαμε την κατάργηση των αγγλικών βάσεων και την αποχώρηση του αγγλικού κατοχικού στρατού από την Κύπρο.
Θα απαιτούσαμε την αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων και θα θέταμε ως στόχο την επέκταση της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας στην κατεχόμενη επικράτεια της.
Θα διαγράφαμε κάθε συμφωνία ή πρόταση μειοδοτική που έγινε από προηγούμενες κυβερνήσεις της κυπριακής δημοκρατίας.
Θα συνάπταμε σχέσεις αμυντικής συνεργασίας με κράτη που στηρίζουν το δικαίωμα της αυτοθέσμισης – αυτοδιάθεσης και απελευθέρωσης από τους αγγλοτούρκους κατακτητές.
Θα θέταμε σε ενέργεια την στρατηγική της απελευθέρωσης που συνεπάγει διεθνή διπλωματικό αγώνα και προετοιμασία για την ένοπλη σύγκρουση με τις κατοχικές δυνάμεις.

Αυτή είναι η γραμμή του ΕΔΗΚ και όποιος δεν φοβάται ας έρθει μαζί μας να πολεμήσει.


Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος ΕΔΗΚ