Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Ε.ΔΗ.Κ.: Αναθέσμιση – Εθνικοκοινωνική συνοχή – Απελευθέρωση


Η υπόθεση του ΣΑΠΑ όπου όλοι οι κομματικοί μηχανισμοί συμμετείχαν με τα στελέχη τους στο πλιάτσικο των δημοσίων πόρων , θα έπρεπε να ξεσηκώσει την θυελλώδη αντίδραση του λαού κατά της κομματοκρατίας , ώστε να είχαν τεθεί διεκδικήσεις αμεσότερης δημοκρατίας και ριζικής αναθέσμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Τι έκανε ο λαός ; Συνεχίζει τον ύπνο του και ετοιμάζεται να συναινέσει στην κομματοκρατία συμμετέχοντας σε νέες εκλογές στο δήμο Πάφου, όπου καλείται να επιλέξει ανάμεσα στους προτεινόμενους των κομματικών συμμοριών.

Στην υπόθεση της CYTA ακούμε τους προλετάριους του ΑΚΕΛ να λένε πως είναι ανεπίτρεπτο να φύγει από τα χέρια του κράτους μια ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. Είναι γνωστό βέβαια πως η CYTA ως κρατικό μονοπώλιο παρέχει πανάκριβες υπηρεσίες χαμηλής μάλιστα ποιότητος. Με λίγα λόγια κλέβει τον λαό για να συντηρεί τους διορισμένους των κομματικών συμμοριών.
Στην υπόθεση των ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ ακόμα δεν έχουμε καταλάβει πως το κράτος δεν μπορεί να συντηρεί μια ζημιογόνο επιχείρηση για να διατηρεί δήθεν εθνικό αερομεταφορέα ενώ θα μπορούσε να συγχωνευθεί με κάποια ξένη εταιρεία χωρίς να επιβαρύνει τον φορολογούμενο. Και σε αυτή την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ένα τσιφλίκι της κομματοκρατίας.
Στην υπόθεση του BARBAROS παρατηρούμε ότι το πολιτικό κατεστημένο δεν θέλει να συνδέσει την τρίτη εισβολή της Τουρκίας με τις δύο προηγούμενες , με την κατοχή και την παρουσία 40.000 τούρκων στρατιωτών και αμέτρητων χιλιάδων εποίκων και περιμένει να αποσυρθεί εις ένδειξη έμπρακτου σεβασμού της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας στην ΑΟΖ της, για να ανοίξει ο ανθόσπαρτος δρόμος των συνομιλιών όπως αυτός διανοίχτηκε από το κοινό ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου 2014 και τα αίσχη των προηγούμενων μειοδοτικών κυβερνήσεων..
Στην υπόθεση του φυσικού αερίου βλέπουμε να επικρατεί μια προχειρότητα που φανερώνει την πλήρη έλλειψη στρατηγικής που καταλήγει στην παράδοση στους αμερικανο-νατοϊκούς σχεδιασμούς.
Στην υπόθεση της οικονομίας , το κράτος φόρτωσε στο λαό ένα πελώριο χρέος για να στηρίξει τις τράπεζες ενώ εγκατέλειψε την παραγωγική βάση στα χέρια των τοκογλύφων που περιμένουν το πράσινο φως για να κατασπαράξουν τα θύματα τους με τις εκποιήσεις.
Στο εθνικό θέμα συνεχίζεται η πορεία του ραγιαδισμού ενώπιον των κατακτητών.
Σε κάθε τομέα πάμε από το κακό στο χειρότερο. Η κομματοκρατία και ο κομματοκρατικός κοινοβουλευτισμός έχουν μετατρέψει την πατρίδα σε στάβλο και τσιφλίκι της ολιγαρχίας.
Μόνη ελπίδα είναι να εισακουστούν οι προτάσεις του ΕΔΗΚ και ο λαός να πάρει στα χέρια του την υπόθεση της ριζικής αναθέσμισης , της εθνικοκοινωνικής συνοχής και της απελευθέρωσης ,.



Τομέας ιδεολογικού πολέμου

Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ